Κι όμως! Μαγειρεύεις λάθος τα ζυμαρικά! Τα 4 λάθη που κάνεις

19:56 5/3/2021 - Πηγή: iPop

Μαγειρεύεις μακαρόνια σχεδόν σε όλη σου τη ζωή. Ειδικά στα φοιτητικά σου χρόνια τίμησες και με το παραπάνω συνταγές για μακαρονάδες και φυσικά ακόμα και σήμερα αποτελούν την πιο εύκολη κι απλή λύση για να φτιάξεις κάτι στα γρήγορα για όλη την οικογένεια. Όμως, υπάρχουν λάθη με τα ζυμαρικά που κάνεις ακόμα και τώρα, μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας μέσα στην κουζίνα!

Τα μακαρόνια θεωρούνται ένα πολύ απλό πιάτο που φτιάχνεις με τόσο δεδομένες και μηχανικές κινήσεις. Όμως, οι παρουσιαστές του “Things Cooks Know” σου λένε ότι μερικές απ’ αυτές τις κινήσεις που κάνεις τόσο φυσικά όλα αυτά τα χρόνια, ίσως είναι τελείως λάθος.

Πώς θα διορθώσεις, λοιπόν, τα πιο συχνά λάθη;

Freepik

6 μαγειρικά λάθη που δεν θα σου συγχωρούσαν ποτέ στο MasterChef!

Τα λάθη με τα ζυμαρικά που πρέπει να αποφεύγεις για να βγαίνουν νόστιμα και όχι λασπωμένα!Μην βάζεις λάδι στο νερό. Εάν υιοθετείς κι εσύ αυτή συνήθεια, ήρθε η ώρα να την σταματήσεις. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να κάνεις πιο λιπαρά τα ζυμαρικά σου, κάτι που δεν θα βοηθήσει τη σάλτσα να αναμειχθεί σωστά με αυτά. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, το λάδι δεν αποτρέπει τα ζυμαρικά να κολλήσουν μεταξύ τους… Αυτό το καταφέρνεις με άλλους τρόπους!Μην πετάς τα ζυμαρικά στο νερό και μετά τα αγνοείς. Πρέπει να ανακατέψεις από νωρίς τα ζυμαρικά για να βεβαιωθείς ότι δεν θα κολλήσουν μεταξύ τους. Εάν απλώς ρίξεις τα ζυμαρικά σε βραστό νερό και τα αφήσεις στην τύχη τους, πιθανότατα θα φας για ακόμα μια φορά κολλημένα μακαρόνια.Μην τα βγάλεις απ’ την κατσαρόλα όταν είναι έτοιμα, αλλά νωρίτερα! Είτε φτιάχνεις τη δική σου απλή μαρινάρα ντομάτας είτε ζεσταίνεις την αγαπημένη σου συσκευασμένη έτοιμη σάλτσα, θα πρέπει να αφήσεις τα ζυμαρικά να μαγειρευτούν τα τελευταία λεπτά στην σάλτσα, καθώς τα ζεστά ζυμαρικά απορροφούν γενικά περισσότερη σάλτσα.Μην ξεπλένεις τα ζυμαρικά σου. Παρόμοια με την πιο πάνω συμβουλή, δεν χρειάζεται να ξεπλένεις και να στραγγίζεις εντελώς τα ζυμαρικά σου. Αντ’ αυτού, απλώς πρόσθεσε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και χρησιμοποίησε το νερό για να βοηθήσεις να πυκνώσεις η σάλτσα που φτιάχνεις. Αυτό το νερό είναι γεμάτο άμυλο από τα ζυμαρικά, οπότε είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε σπιτικές σάλτσες, όπως η καρμπονάρα με βάση το αυγό!

4 λάθη που κάνεις όταν χρησιμοποιείς τον φούρνο

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κι όμως! Μαγειρεύεις λάθος τα ζυμαρικά! Τα 4 λάθη που κάνεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords