Κατοικίες για αστέγους τα άδεια στάδια στη Βραζιλία!

16:32 6/8/2014 - Πηγή: iPop

Περίπου 250.000 άνθρωποι εκδιώχτηκαν από τα σπίτια τους προκειμένου να κατασκευαστούν τα στάδια που έγιναν τα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου. Μετά το τέλος των αγώνων δώδεκα μεγάλα στάδια πρόκειται να μείνουν κενά και αχρησιμοποίητα.

Δύο Γάλλοι αρχιτέκτονες, ο Axel de Stampa και ο Sylvain Macaux, πρότειναν μια πιθανή λύση στο πρόβλημα αυτό, την οποία ονόμασαν σχέδιο «1 Week 1 Project».

Το πρόγραμμα “Casa Futebol” προτείνει στα άδεια στάδια που δεν χρησιμοποιούνται

από κάποια ομάδα να χτιστούν σπίτια 105 τ.μ. που θα φιλοξενήσουν άστεγους. Δεν τίθεται βέβαια ζήτημα αμφισβήτησης της αγάπης των Βραζιλιάνων για το ποδόσφαιρο, πρόκειται όμως για μία εναλλακτική πρόταση στο πρόβλημα της έλλειψης στέγης. Το άλλο μέρος του σχεδίου είναι πως από τα στάδια που θα συνεχίσουν να φιλοξενούν ποδοσφαιρικούς αγώνες, ένα μέρος των εσόδων θα πηγαίνει στη χρηματοδότηση τη συντήρηση ή την κατασκευή κατοικιών για άστεγους.

Με την έλλειψη στέγης να αποτελεί πλέον παγκόσμιο πρόβλημα, άνθρωποι που θέλουν να κάνουν τη διαφορά προσπαθούν να αναπτύξουν δημιουργικές και ειρηνικές λύσεις χωρίς να στηρίζονται σε κρατική βοήθεια. Το ενδιαφέρον στην περίπτωση αυτή είναι, ότι αθλητικά και όχι μόνο δρώμενα θα συνεχίσουν να συμβαίνουν στα στάδια αυτά και ότι μέρος των εσόδων από τα δρώμενα αυτά θα διατίθενται για τη χρηματοδότηση των κατοικιών.

Αυτό το σχέδιο είναι παρόμοιο με ένα αντίστοιχο που αναπτύχθηκε πρόσφατα στην Ευρώπη, όπου διαφημιστές και ακτιβιστές δρουν από κοινού προκειμένου να δημιουργήσουν κατοικίες – διαφημιστικές πινακίδες, που θα επιτρέπουν σε άστεγους να διαμένουν σε πολυτελείς παρόδιες κατοικίες, που από τη μία τους πλευρά θα υπάρχει μια διαφημιστική πινακίδα. Μέρος των εσόδων από τις διαφημιστικές πινακίδες θα χρηματοδοτήσει το κατασκευαστικό και λειτουργικό κόστος των κατοικιών και στο τέλος όλοι θα μένουν ευχαριστημένοι.

Στη Βραζιλία και στον υπόλοιπο κόσμο, το πρόβλημα της φτώχειας δεν πρόκειται να λυθεί από τις κυβερνήσεις. Κοινοί άνθρωποι με μοναδικές ικανότητες και ιδέες θα πρέπει να δράσουν μαζί ειρηνικά, για να δημιουργήσουν λύσεις σε αυτό το πολυσύνθετο πρόβλημα.

Αυτή η ιστορία και άλλες σαν κι αυτή δείχνουν ότι τέτοιες προσπάθειες σε όλο τον κόσμο.

The post Κατοικίες για αστέγους τα άδεια στάδια στη Βραζιλία! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα