Καταστροφικές πυρκαγιές στη βόρεια Ισπανία (photos)

15:50 28/12/2015 - Πηγή: iPop

Μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη βόρεια Ισπανία, έπειτα από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στο βόρειο τμήμα της χώρας, καταστρέφοντας πλήθος δασικών εκτάσεων στις περιοχές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ισπανία, αγωνίζονται για την κατάσβεση σχεδόν 120 δασικών πυρκαγιών στο βόρειο τμήμα της χώρας κυρίως στην Κανταβρία και τις Αστούριες . Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, δυσχεράνουν οι καιρικές συνθήκες, καθώς οι άνεμοι πνέουν ισχυροί.

Στην Κανταβρία μαίνονται

αυτή τη στιγμή πάνω από 80 πυρκαγιές, με τις αρχές της περιοχής να εκφράζουν την ανησυχία τους και για τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών, που ευνοούν την εξάπλωση των πυρκαγιών, αφού αναμένεται «να συνεχιστούν οι ισχυροί άνεμοι, οι υψηλές θερμοκρασίες και η απουσία υγρασίας που ευνοούν την εξάπλωση των πυρκαγιών».

Σε σχετική τους ανακοίνωση, οι αρχές ασφαλείας στην περιοχή αναφέρουν πως «η πιο περίπλοκη κατάσταση με περισσότερες από 15 ενεργές εστίες, είναι αυτή κοντά στην τοποθεσία Μπαρθένα Μαγιόρ».

Στην περιοχή, έχουν ήδη κινητοποιηθεί και στρατιωτικές δυνάμεις, με πάνω από 89 στρατιωτικούς, να βοηθούν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών. Σημειώνεται πως οι αρχές, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο εκκένωσης της περιοχής , από τους κατοίκους του χωριού.

Ταυτόχρονα, 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα, συμμετείχαν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών, ενώ ένα τρίτο βρέθηκε στην κεντρική Ισπανία, προκειμένου να ενισχύσει το έργο των πυροσβεστών, έπειτα από εκδήλωση πυρκαγιών και σε αυτές τις περιοχές της Ισπανίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι τώρα, οι πυρκαγιές που πλήττουν το βόρειο τμήμα της χώρας, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε έναν πιλότο, ο οποίος έχασε τη ζωή του, όταν το πυροσβεστικό ελικόπτερο στο οποίο βρισκόταν, συνετρίβη, ενώ την ίδια στιγμή το υπουργείο Γεωργίας στην Ισπανία, ανακοινώνει πως πάνω από 540.000 στρέμματα δασικής έκτασης και αγροτεμαχίων έχουν καταστραφεί κατά τη διάρκεια του 2015.

photos:telegraph

The post Καταστροφικές πυρκαγιές στη βόρεια Ισπανία (photos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα