Καταρρίπτουμε τη θεωρία των 8 ποτηριών τη μέρα! Τόσο νερό χρειάζεσαι καθημερινά

10:03 20/6/2017 - Πηγή: iPop

Μπορεί να είναι πολύ πιο βαρετό να πίνεις νερό σε σύγκριση μ’ έναν καφέ, μια σοκολάτα ή ένα ποτό, αλλά είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για την υγεία σου, ειδικά κατά τη διάρκεια των καλοκαιριών μηνών, που ο οργανισμός αφυδατώνεται ακόμα πιο γρήγορα!

Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι άνθρωποι μπορούν να πεθάνουν ταχύτερα απ’ την αφυδάτωση παρά απ’ την έλλειψη φαγητού και ενώ αυτό δεν είναι πιθανό να γίνει στις ανεπτυγμένες χώρες, μας λέει πολλά για το πόσο σημαντικό είναι να παραμένουμε ενυδατωμένοι.

Το νερό

βοηθά σχεδόν στα πάντα, από τη ρύθμιση της πέψης μας, μέχρι την υποστήριξη της λειτουργίας του εγκεφάλου και την ενυδάτωση του δέρματος και των μαλλιών.

Παρά το γεγονός, όμως, ότι έχει καθιερωθεί να πιστεύουμε πως χρειαζόμαστε οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα, δεν υπάρχει σαφής και κοινά αποδεκτή οδηγία για το πόσο νερό θα έπρεπε να πίνει κάθε άτομο.

Μια καλή εκτίμηση προέρχεται από ένα ερευνητικό κέντρο, το Mayo Clinic στη Μινεσότα, το οποίο συνιστά στους άντρες να πίνουν 13 φλιτζάνια την ημέρα κατά μέσο όρο, ενώ οι γυναίκες πρέπει να πίνουν εννέα.

Παράλληλα, σου προτείνουν να δοκιμάσεις την παρακάτω μέθοδο προκειμένου να βρεις πόσο νερό πραγματικά χρειάζεσαι με βάση την ηλικία και το βάρος σου!

Πάρε, λοιπόν, μια αριθμομηχανή και ξεκίνα:

Διαίρεσε το βάρος σου δια του 2,2. Επειδή ο τύπος προέρχεται απ’ τις ΗΠΑ λέει να υπολογίσεις το βάρος σου σε λίβρες. Μετάτρεψε εύκολα τα κιλά σου σε λίβρες εδώ.Πολλαπλασίασε το αποτέλεσμα με την ηλικία σου.Διαίρεσε με 28,3 και το αποτέλεσμα που θα δεις θα είναι πόσες ουγγιές νερό πρέπει να πίνεις καθημερινά.Διαίρεσε δια 8 και θα δεις τον αριθμό των φλιτζανιών νερό που πρέπει να πίνεις καθημερινά!Photo: ISTOCK / TASSII

The post Καταρρίπτουμε τη θεωρία των 8 ποτηριών τη μέρα! Τόσο νερό χρειάζεσαι καθημερινά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καταρρίπτουμε, Τόσο,katarriptoume, toso