Καταγγελίες Τόσκα για μη εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας- Ε.Ε. για το προσφυγικό

22:01 18/1/2016 - Πηγή: iPop

Καταγγελίες για μη εφαρμογή της συμφωνίας για το προσφυγικό μεταξύ Τουρκίας και Ε.Ε. από την πλευρά της Τουρκίας, έκανε ο Νίκος Τόσκας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική Bild.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως τα προσφυγικά κύματα προς την Ελλάδα έχουν μειωθεί μόνο ελάχιστα και ότι δεν είναι εμφανής η διαφορά.

Ο κ. Τόσκας συμπλήρωσε πως η Κυβέρνηση δίνει σκληρή μάχη για την ολοκλήρωση των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και τόνισε πως μέχρι στιγμής

η Ελλάδα έχει επιβαρυνθεί με τουλάχιστον 2 δις ευρώ προκειμένου να ανταπεξέλθει στις προσφυγικές ροές.

Tην ίδια στιγμή τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ταυτίζεται το προσφυγικό με την τρομοκρατία και ότι η συγκεκριμένη αντίληψη θα πρέπει να εξαλειφθεί.

Για τον ίδιο, εάν δεν σταματήσουν οι εντάσεις στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, τότε θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι προσφυγικές ροές.

Όσον αφορά τον έλεγχο των συνόρων, ο κ. Τόσκας σημείωσε πως «τα πλαστά διαβατήρια τα αποκτούν στη Συρία και στην Τουρκία. Δεν πρέπει να έχουμε ψευδαισθήσεις. Δεν υφίσταται καμιά δυνατότητα να ελεγχθούν πλήρως τόσο μεγάλες ροές».

Σημειώνεται πως ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ζητά άμεση συμφωνία από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης έτσι ώστε να δοθεί χρηματοδότηση τριών δισεκατομμυρίων ευρώ στην Τουρκία για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

Την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φαίνεται να πιέζει την Τουρκία να λάβει πιο ισχυρά μέτρα έτσι ώστε να περιορίσει τις προσφυγικές ροές που συνεχίζουν να είναι αυξημένες.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, τόνισε κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψης του στην Άγκυρα:

Οι αριθμοί εξακολουθούν να είναι πάρα πολύ υψηλοί. Στην Ελλάδα φθάνουν μεταξύ 2.000 και 3.000 άτομα κάθε ημέρα. Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι σε αυτό το στάδιο

The post Καταγγελίες Τόσκα για μη εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας- Ε.Ε. για το προσφυγικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα