Καλά κρατεί η κόντρα για τις συντάξεις των βουλευτών- Μέσω twitter τα σχολιάζει ο Μητσοτάκης

17:40 21/4/2016 - Πηγή: iPop

Συνεχίζεται η κόντρα για τις συντάξεις των βουλευτών. Η απόσταση μεταξύ Μαξίμου- Βουλής σχετικά με το θέμα φαίνεται να είναι μεγάλη. Ο Βούτσης συνεχίζει να υπερασπίζεται την πρώτη διάταξη, αν και απορρίφθηκε την Πέμπτη, την ώρα που ο Μητσοτάκης σχολιάζει την απόφαση του Τσίπρα μέσω twitter.

Εμμένει ο Βούτσης:

Ενώ ο Γ. Κατρούγαλος μετά τη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό την

Πέμπτη τόνισε πως η διάταξη που αφορά τους βουλευτές απορρίπτεται, ο Πρόεδρος της Βουλής με παρέμβαση του στην Ολομέλεια και απαντώντας στην κριτική που άσκησε ο κ. Βασιλης Κεγκέρογλου τόνισε:

Είμαι υποχρεωμένος να υπερασπιστώ αυτή τη διάταξη του ασφαλιστικού απέναντι στον καλπάζοντα λαϊκισμό

Και εξήγησε πως «με ειδικούς νόμους έχει ήδη επέλθει περιορισμός των συντάξεων των πρώην βουλευτών κατά 60%» ενώ συμπλήρωσε:

Έχουν μειωθεί στις συντάξεις τους, μιλάμε για ανθρώπους που είναι 80 και 90 ετών, είναι περίπου ένα επίδομα. Θα περίμενα από τα κόμματα που τους αφορά να παίρνουν όλοι ευθέως τις ευθύνες τους απέναντι σε ελλιπή πληροφόρηση ή καλπάζοντα λαϊκισμό. Εμείς δεν έχουμε να υπερασπιστούμε κάποιους εκ των παλαιών βουλευτών σε προσωπική βάση. Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ελάχιστο ποσοστό τέτοιων βουλευτών ενώ το μέγιστο είναι από τα άλλα κόμματα

Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, εξήγησε πως ο Πρωθυπουργός του είχε ζητήσει προσωπικά «να μην υπάρξει εξαίρεση από τον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης της συγκεκριμένης κατηγορίας» και έκανε λόγο για «πολιτικό θόρυβο που δημιουργήθηκε υποβολιμαία» ενώ δήλωσε

«Ο Πρωθυπουργός με κάλεσε για να συζητήσουμε το θέμα που είχε ανακύψει με τις συντάξεις των βουλευτών αυτών δηλαδή που είχαν συνταξιοδοτηθεί πριν από το 2012».

Τι αναφέρει ο Σύλλογος Πρώην Βουλευτών;

Σε σχετική του ανακοίνωση υποστηρίζει πως «όχι μόνο δεν πρέπει να υποστούν τις περικοπές που θα υποστούν οι υπόλοιποι συνταξιούχοι αλλά η Κυβέρνηση οφείλει να τους κάνει αυξήσεις».

Το tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Μέσω Twitter σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά την απόσυρση της ειδικής ρύθμισης που εξαιρούσε τους βουλευτές από το ν/σ του ασφαλιστικού για το δικαίωμα σύνταξης.

Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε:

Ο κ. Κατρούγκαλος άργησε, αλλά το κατάλαβε. Ας μην εκθέτει το πολιτικό σύστημα με άστοχες κινήσεις

Ο κ. Κατρούγκαλος άργησε, αλλά το κατάλαβε. Ας μην εκθέτει το πολιτικό σύστημα με άστοχες κινήσεις.

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) April 21, 2016


photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Καλά κρατεί η κόντρα για τις συντάξεις των βουλευτών- Μέσω twitter τα σχολιάζει ο Μητσοτάκης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα