Και ο Σταύρος Παπασταύρου στα «Panama Papers»

08:40 4/4/2016 - Πηγή: iPop

Ανάμεσα στα ονόματα των «Paname Papers», της μεγαλύτερης διαρροής εγγράφων για offshore στην ιστορία, βρίσκεται και το όνομα του Σταύρου Παπασταύρου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπασταύρου εμφανίζεται στα διοικητικά συμβούλια τριών εταιρειών στον Panama, σύμφωνα με τη λίστα που αποκάλυψε η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

Ο πρώην σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά εμφανίζεται ως μέλος στα διοικητικά συμβούλια των εξής εταιρειών: Green

Shamrock Foundation, Diman Foundation και αναπληρωτής Πρόεδρος στο Aisios Foundation.

Τι αναφέρεται συγκεκριμένα για τον κ. Παπασταύρου;

«Λίγο μετά από τον ερχομό του Αντώνη Σαμαρά στην εξουσία, μετά τις εκλογές του Ιουνίου το 2012, ο Σταύρος Παπασταύρου, δικηγόρος με πολύχρονη παρουσία στη Νέα Δημοκρατία, τοποθετήθηκε από τον νέο Πρωθυπουργό ως αναπληρωτής επικεφαλής για τις ευρωπαϊκές και διεθνείς υποθέσεις. Ενώ η δουλειά του αρχικά φαινόταν ασαφής, ο Παπασταύρου έγινε ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Σαμαρά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Η απάντηση του κ. Παπασταύρου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της International Consortium of Investigative Journalists, όπου δημοσιεύτηκε η λίστα:

«Αρχικά ο Σταύρος Παπασταύρου είπε ότι δεν θυμάται τις εταιρείες, αλλά αργότερα είπε ότι σύμφωνα με τα αρχεία του έχει υπηρετήσει ως μέλος των διοικητικών συμβουλίων της Green Shamrock Foundation , Diman και Aisios . Στην συνέχεια είπε ότι το έκανε για δύο οικογενειακούς φίλους με τους οποίους τον συνδέει μακρόχρονη φιλία και ότι δεν έλαβε καμία αποζημίωση. Είπε ότι «δεν είχε δικαιώματα ιδιοκτησίας σε αυτές τις εταιρείες» και έτσι δεν ήταν υποχρεωμένος να τα δηλώσει στις φορολογικές αρχές».

The post Και ο Σταύρος Παπασταύρου στα «Panama Papers» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα