Και ο Michel Sapin κατά του Donald Trump: Με τις κινήσεις του απειλεί τους παγκόσμιους θεσμούς

12:25 31/1/2017 - Πηγή: iPop

Τα πυρά του κατά του Donald Trump εξαπέλυσε μεταξύ των υπολοίπων και ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Michel Sapin. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε με τις κινήσεις του ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ «απειλεί το διεθνές εμπόριο και τους παγκόσμιους οικονομικούς θεσμούς».

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον διεθνών οικονομολόγων που συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών

ο Γάλλος Υπουργός επιτέθηκε στον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ και αναφέρθηκε στην πολιτική την οποία ακολουθεί.

Η κυβέρνηση του Donald Trump αντιπροσωπεύει σοβαρό κίνδυνο για το διεθνές εμπόριο και η Ευρώπη οφείλει να ορθώσει το ανάστημά της για να προλάβει την κατάρρευση των παγκόσμιων οικονομικών θεσμών» τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και πρόσθεσε:

Ο Αμερικανός εταίρος μας φαίνεται ότι επιδιώκει να λάβει μονομερείς αποφάσεις προστατευτισμού οι οποίες είναι πιθανόν να αποσταθεροποιήσουν το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας

Κλείνοντας την αναφορά του στον Πρόεδρο της Αμερικής ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ εξήγησε:

Οι αποφάσεις της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια τάξη στον τομέα του εμπορίου. Ούτε η Γαλλία, ούτε η Ευρώπη. Μπορούν να παρακολουθούν ανήμπορες την αποξήλωση των οικονομικών μας θεσμών

Διαβάστε επίσης:

The post Και ο Michel Sapin κατά του Donald Trump: Με τις κινήσεις του απειλεί τους παγκόσμιους θεσμούς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα