Ιστορικό τετ-α-τετ Ομπάμα- Άμπε στο Περλ Χάρμπορ

07:50 28/12/2016 - Πηγή: iPop

Ιστορική χαρακτηρίζεται η επίσκεψη που πραγματοποίησε την Τρίτη στο Περλ Χάρμπορ ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, ο οποίος συνοδεύονταν από τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Τονίζουμε, πως η εν λόγω επίσκεψη στο μνημείο του USS Arizona πραγματοποιήθηκε 75 ολόκληρα χρόνια μετά από την ιαπωνική επίθεση που σημειώθηκε στο Περλ Χάρμπορ, δηλαδή

στην αμερικανική ναυτική βάση των ΗΠΑ στον Ειρηνικό.

Η επίθεση στο Περλ Χάρμπορ πραγματοποιήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου του 1941 και κατά τη διάρκεια της έχασαν την ζωή τους περισσότεροι από 2.400 άνθρωποι.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του με τον Ομπάμα ο Άμπε εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του για τα θύματα της επίθεσης λέγοντας χαρακτηριστικά:

Πρόεδρε Ομπάμα, πολίτες των ΗΠΑ και όλου του κόσμου, ως πρωθυπουργός της Ιαπωνίας εκφράζω τα ειλικρινά και αιώνια συλλυπητήριά μου στις ψυχές όσων έχασαν τη ζωή τους εδώ
Το λόγο εν συνεχεία πήρε ο Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος εστίασε στην επίσκεψη λέγοντας πως αυτή δείχνει δύναμη της συμφιλίωσης.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Αμερικής σημείωσε:

«Αυτή η ιστορική χειρονομία δείχνει τη δύναμη της συμφιλίωσης. Μια υπενθύμιση ότι ακόμα και οι πιο βαθιές πληγές του πολέμου, μπορούν να δώσουν τη θέση τους στη φιλία και την ειρήνη», ενώ εξέφρασε την άποψη του πως οι δεσμοί μεταξύ ΗΠΑ και Ιαπωνίας έχουν πλέον γίνει πιο ισχυροί από ποτέ.

«Οι καρποί της ειρήνης υπερκαλύπτουν τη λεηλασία του πολέμου» υπογράμμισε ο Μπαράκ Ομπάμα και συμπλήρωσε «δεν μπορούμε να επιλέξουμε την ιστορία που κληρονομούμε, αλλά μπορούμε να επιλέξουμε ποια μαθήματα θα αντλήσουμε από αυτήν».

«Ελπίζω ότι μαζί στέλνουμε ένα μήνυμα στον κόσμο, πως έχει να κερδίζει περισσότερα στην ειρήνη, από ό,τι στον πόλεμο» είπε στο κλείσιμο των δηλώσεων του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

The post Ιστορικό τετ-α-τετ Ομπάμα- Άμπε στο Περλ Χάρμπορ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα