Ημερομηνία- ορόσημο η 26η Ιανουαρίου για την δεύτερη αξιολόγηση

08:21 27/12/2016 - Πηγή: iPop

Αφού κατέστη αδύνατο το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης μέσα στο 2016, πλέον η 26η Ιανουαρίου θεωρείται η νέα ημερομηνία ορόσημο. Τη συγκεκριμένα μέρα έχει οριστεί συνεδρίαση του Eurogroup και η Κυβέρνηση ελπίζει ότι μέχρι τότε θα έχει επιτευχθεί συμφωνία με τους Θεσμούς που θα την επικυρώσουν τα μέλη του Eurogroup.

Εκτός απ’ το ζήτημα των εργασιακών, «καυτό» ζήτημα είναι τα δημοσιονομικά του 2016, ωστόσο, η Κυβέρνηση ελπίζει ότι θα υπάρξει συνεννόηση με τους δανειστές και θα υπάρξει θετική κατάληξη,

όπως έγινε, άλλωστε, και με το «ξεπάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος.

Κυβέρνηση και Θεσμοί αναμένεται να ξανακαθίσουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μετά τις γιορτές, με το «κουαρτέτο» να επιστρέφει πιθανότατα για ακόμα μια φορά στην χώρα μας.

Στο μέτωπο των εργασιακών, η Κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις ομαδικές απολύσεις θα βοηθήσει στο να ξεπεραστούν τα εμπόδια που υπήρχαν.

Το δημοσιονομικό κενό του 2018 που βλέπουν οι θεσμοί αναμένεται να κλείσει πιθανώς με μέτρα αναφορικά με την αλλαγή στα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησης φοροαπαλλαγών και κοινωνικών επιδομάτων.

Το μεγάλο «αγκάθι» είναι τα πλεονάσματα απ’ το 2018 κι έπειτα. Οι Θεσμοί αναμένεται να επιμείνουν στην θέση για στόχο 3,5%. Ωστόσο, η Κυβέρνηση έχει αποκλείσει να λάβει νέα μέτρα, όπως ζητάει το ΔΝΤ, προκαταβολικά για το 2019. Επομένως, προς το παρόν δεν διαφαίνεται κάποια πιθανή λύση για τα πλεονάσματα, ωστόσο, όλα τα ζητήματα θα εξεταστούν μετά την αργία της Πρωτοχρονιάς.

The post Ημερομηνία- ορόσημο η 26η Ιανουαρίου για την δεύτερη αξιολόγηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα