Ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Σιμόν Πέρες

17:50 30/9/2016 - Πηγή: iPop

Δεκάδες ηγέτες κρατών απ’ όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και ο Μπαράκ Ομπάμα, είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Σιμόν Πέρες, τέως πρόεδρο του Ισραήλ.

Η ταφή του πρώην προέδρου του Ισραήλ έγινε στο εθνικό κοιμητήριο του όρους Χερτζλ στην Ιερουσαλήμ, λίγα μέτρα μακριά απ΄τον τάφο του νομπελίστα Γιτζάκ Ράμπιν.

Ποιοι έδωσαν το παρών στην κηδεία του Σ. Πέρες;

Ο Μπ. Ομπάμα, ο Φρανσουά Ολάντ και ο Γιόακιμ Γκάουκ – πρόεδρος της Γερμανίας, η Άνγκελα Μέρκελ,

ο Τζάστιν Τριντό, ο πρίγκιπας Κάρολος του Ηνωμένου Βασιλείου, ο βασιλιάς της Ισπανίας Φιλίππου, ο πρόεδρος του Κράτους της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς και ηγέτες άλλων χωρών απέτισαν φόρο τιμής στον άνδρα που στα 70 χρόνια της πολιτικής του καριέρας πέρασε απ’ την θέση του πρωθυπουργού, του υπουργού Άμυνας, του υπουργού Εξωτερικών, του προέδρου.

Ο Μπαράκ Ομπάμα κατά τον επικήδειο λόγο τόνισε τα εξής:

Πρόκειται για έναν άνδρα που εργάστηκε με εννέα Αμερικανούς προέδρους πριν από εκείνον, έναν από τους γίγαντες του 20ού αιώνα, τον οποίο είχα την τιμή να συναντήσω. Άνδρες όπως ο Νέλσον Μαντέλα, γυναίκες όπως η μεγαλειότητά της η βασίλισσα Ελισάβετ, προσωπικότητες των οποίων η ύπαρξη καλύπτει τέτοιες περιόδους και οι οποίες μιλούν με βαθύτητα και γνώση, και όχι με μικρές φράσεις

Photos: EPA, Reuters

The post Ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Σιμόν Πέρες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα