iPop Book Club: Βρήκαμε τα βιβλία που το παιδί σου θέλει να του πάρεις δώρο στις γιορτές!

20:44 9/12/2020 - Πηγή: iPop

Ψάχνεις παιδικά βιβλία για να κάνεις δώρο τα Χριστούγεννα; Σου έχουμε συγκεντρώσει τα καλύτερα για να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους στις γιορτές.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και μπορεί τα σχολεία να κλείνουν, όμως είναι σημαντικό τα παιδιά να συνεχίσουν να διαβάζουν. Κι όχι τόσο του σχολείου, όσο ένα λογοτεχνικό βιβλίο που θα τους κρατήσει συντροφιά αυτό το διάστημα και θα τα γεμίσει με γνώσεις. Μπορεί το διάβασμα

να μην ξετρελαίνει όλα τα παιδιά, ωστόσο το λογοτεχνικό βιβλίο μόνο θετικά έχει στη ζωή τους, όπως έχουμε ξαναπεί.

Τι καλύτερο από το να κάνεις δώρο στο παιδί σου ένα βιβλίο – ή και παραπάνω – για τις γιορτές;

Κάποια απ’ τα βιβλία της λίστας έρχονται να μας βάλουν για τα καλά στο κλίμα των Χριστουγέννων, ενώ σας προτείνουμε και κάποιες ιστορίες που διαβάζονται με την ίδια ευχαρίστηση κάθε εποχή του χρόνου!

Ίσως να ζηλέψεις κι εσύ είναι η αλήθεια με τα χριστουγεννιάτικα, παιδικά βιβλία που έχουμε συγκεντρώσει και να θες να διαβάσεις ένα από αυτά που θα πάρεις στα παιδιά σου!

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία που ξεχωρίσαμε για τις γιορτές Παιδικά βιβλία για δώρο Χριστουγέννων – Εκδόσεις Ψυχογιός

Οι αγαπημένες μου ιστορίες για τα Χριστούγεννα

Ανακαλύψτε σε αυτή τη συλλογή πολλές όμορφες και τρυφερές γιορτινές ιστορίες, που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς αναγνώστες και θα γεμίσουν τα όνειρά τους με τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Ο καρυοθραύστης- Ένα μαγικό παραμύθι

Ζήστε μαγικές γιορτινές στιγμές διαβάζοντας ένα από τα ωραιότερα χριστουγεννιάτικα παραμύθια και απολαμβάνοντας την υπέροχη εικονογράφηση.

Τρίγωνα κάλαντα- Τραγούδησε μαζί μου

Ανέβα στο έλκηθρο και ταξίδεψε παρέα µε τον Αϊ-Βασίλη!

Πάτησε το κουμπί και τραγούδησε τη γιορτινή μελωδία!

Το τερατάκι των Χριστουγέννων

Όταν ο Aϊ-Βασίλης αποφασίζει να κάνει ένα διάλειμμα από τη δουλειά του, ένα μικρό, ενθουσιώδες τερατάκι σπεύδει να τον βοηθήσει. Υπάρχει, όμως, ένα πρόβλημα· όλοι το φοβούνται! Θα καταφέρει το τέρας των Χριστουγέννων να πείσει τον κόσμο να δει πέρα από την εμφάνισή του και να εκτιμήσει την καλοσύνη που κρύβει στην καρδιά του;

Η νύχτα μετά την Πρωτοχρονιά

Είναι η νύχτα μετά την Πρωτοχρονιά, κι ο Αϊ-Βασίλης µε τα ξωτικά του έχουν τελειώσει τη δουλειά. Τα δώρα έχουν μοιραστεί, το έλκηθρο μπήκε στο κουτί – έχει έρθει η ώρα για τη μεγάλη… τη γιορτή!

Παιδικά βιβλία για δώρο Χριστουγέννων – Εκδόσεις Διόπτρα

Οικογένεια είναι… – Κατρίνα Τσάνταλη

Οικογένεια είναι… μια αγκαλιά όπου το παιδί μεγαλώνει με αγάπη και ασφάλεια.
Οικογένεια είναι… να ζει με ευτυχισμένους ανθρώπους.
Οικογένεια είναι… άνθρωποι που φροντίζουν ο ένας τον άλλον.

Μια κόκκινη κλωστή συνδέει όλα τα παιδιά του κόσμου, στέλνοντας ένα και μοναδικό μήνυμα…

Κανένα παιδί δεν πρέπει να βιώνει περιθωριοποίηση, απόρριψη, εκφοβισμό, επειδή η οικογένειά του πιθανόν να μη μοιάζει με τις οικογένειες των υπόλοιπων παιδιών.

Τα καλύτερα Χριστούγεννα EVER! – Meredith Costain

Η στήλη με τις ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ήταν πολύ μεγαλύτερη από τη στήλη με τις ΑΤΑΞΙΕΣ.
Άρα, δεν είναι αυτός ο λόγος που δεν μου έχει απαντήσει ακόμα ο Άγιος Βασίλης.
Αναρωτιέμαι τι φταίει…

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Δεν βλέπω την ώρα να έρθει η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου!!!
Μόνο που έκανα μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ γκάφα! Έστειλα το γράμμα του Άγιου Βασίλη σε λάθος διεύθυνση.
Τώρα; Τι θα γίνει αν δεν μπορέσει να βρει το σπίτι μας ο Άγιος Βασίλης;
Πρέπει να καταστρώσω ένα σχέδιο για να φέρει όπως και δήποτε τα δώρα μας το βράδυ της Παραμονής!!!
Ίσως χρειαστεί να βάλω ακόμα μερικές πινακίδες.

Αυτά θέλω να είναι τα καλύτερα Χριστούγεννα EVER!

Το Συννεφουργείο και ο κρυμμένος θησαυρός – P. G. Bell

ΕΠΙΒΙΒΑΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΞΠΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΤΡΟΛ

Έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από την επίσκεψη της Σούζαν στις Απίθανες Χώρες και ήδη ανυπομονεί να έρθει η ώρα που θα εμφανιστεί ξανά το Φανταστικό Ταχυδρομικό Εξπρές και θα τη μεταφέρει στη Χώρα των Τρολ. Έχει λάβει μια πρόσκληση για τη βασιλική δεξίωση κατά την οποία θα γίνουν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου εξπρές.

Ο Φλετς φτάνει στο σπίτι της την προκαθορισμένη ώρα, κοιμίζει με ένα ξόρκι τους γονείς της και με ένα παλιό βαγονέτο ταξιδεύουν παρέα ως τον μεγάλο σταθμό των τρένων. Η Σούζι συναντά τους παλιούς ­φίλους της, όμως λίγο πριν από τα αποκαλυπτήρια του εξπρές γίνεται ένας μεγάλος σεισμός. Ένας απροσδόκητος κακοποιός θέλει να καταστρέψει τη Χώρα των Τρολ! Η Σούζαν και οι φίλοι της πρέπει να αγωνιστούν μέσα σε μαγικούς κόσμους νέφους και στο μυστικό σπήλαιο με το θησαυροφυλάκιο για να πιάσουν τον ένοχο, προτού χαθεί για πάντα αυτή η χώρα…

Σι Λόντε – Το κορίτσι που βρήκε τη μουσική – Μίλτος Πιστώφ

Κάπου στην Αφρική υπάρχει ένα μουσικό χωριό, το Αμπαγιόμι, όπου όλοι οι κάτοικοι παίζουν μουσική! Κάθε πρωί τον ρυθμό της ημέρας δίνει από την καλύβα της η γιαγιά Μάχα με το τύμπανό της.

Ωστόσο, ένα πρωινό το τύμπανο της γιαγιάς δεν ακούγεται. Οι κάτοικοι του χωριού αναστατώνονται, αφού δεν ξέρουν πώς να ζουν χωρίς ρυθμό. Αν και ο αρχηγός του χωριού στέλνει τους τρεις πιο γενναίους άντρες του να αναζητήσουν τη γιαγιά Μάχα, το μυστήριο θα λύσει η μικρή εγγονή της, η Σι Λόντε.
Σε μια συναρπαστική διαδρομή μέσα στη ζούγκλα, θα περάσει πρώτα από το χωριό με τους γορίλλες, θα συναντηθεί με το πιο άγριο λιοντάρι και, έστω για μια στιγμή, θα ξαναβρεθεί με τη γιαγιά της, κατορθώνοντας να επαναφέρει τη μουσική στο χωριό.

Η απώλεια και ο δρόμος προς την αυτογνωσία ισορροπούν στην ιστορία αυτή, αναδεικνύοντας ως πιο ισχυρή δύναμη τη ­θέληση μέσα μας.

Γέτι – Η δύναμη του ακόμη – Μαρίνα Γιώτη

Είναι τελικά οι δυνατότητες και οι ικανότητές μας κάτι σταθερό ή μεταβάλλονται με την προσπάθεια που καταβάλλουμε;

Το Γέτι είναι ο φανταστικός φίλος του Αγοριού. Το ακολουθεί παντού, αλλά μπορεί να πει μονάχα μία λέξη… ακόμη.
Το Αγόρι ανακαλύπτει ότι αυτή είναι μια μαγική λέξη που, όταν τη χρησιμοποιεί σωστά, το μυαλό του μεγαλώνει και μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να προσπαθήσει.

Παιδικά βιβλία για δώρο Χριστουγέννων – Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Το πνεύμα του χιονιού– Μάγια Λούντε

Ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο για αναγνώστες κάθε ηλικίας που αποτελείται από 24 κεφάλαια –ένα για κάθε ημέρα του Δεκέμβρη μέχρι τα Χριστούγεννα. Μια ιστορία μαγική που θα σας μεταφέρει στα δάση του Βορρά και θα σας ζεστάνει την καρδιά με τα συγκινητικά της μηνύματα για τη φιλία και την πίστη στην αγάπη.

Ο Κρίστιαν λατρεύει τα Χριστούγεννα. Φέτος όμως θα είναι διαφορετικά, γιατί έχει χάσει τη μεγάλη του αδερφή. Καθώς κολυμπάει λυπημένος στην πισίνα, βλέπει ένα κοριτσάκι με τη μύτη κολλημένη στο παράθυρο. Είναι η Χέντβιχ, ένα κορίτσι όλο ζωντάνια, με κόκκινα μαλλιά και κόκκινη κάπα. Γίνονται φίλοι και πηγαίνουν μαζί στο σπίτι της για να πιούν κακάο. Ο Κρίστιαν ενθουσιάζεται με τον υπέροχο στολισμό για τα Χριστούγεννα και με την ομορφιά του σπιτιού. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Ένας παράξενος άντρας που εμφανίζεται ξαφνικά έρχεται για να δώσει τη λύση στο μυστήριο. Θα καταφέρει ο Κρίστιαν να ανακαλύψει το μυστικό της Χέντβιχ, αλλά και να φέρει ξανά στο σιωπηλό και μελαγχολικό σπίτι του το πνεύμα των Χριστουγέννων; Και ποια είναι πραγματικά η Χέντβιχ;

Χριστουγεννιάτικη εφημερία – Άνταμ Κέι

Αστείες, ανατριχιαστικές και συγκινητικές ιστορίες με γιορτινή διάθεση!

Γιορτινές αναμνήσεις από τον συγγραφέα του διεθνούς μπεστ σέλερ Αυτό θα πονέσει.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και στους δρόμους αντηχούν οι νότες του Jingle Bells, αλλά 1,4 εκατομμύρια υπάλληλοι του NHS πηγαίνουν για δουλειά. Μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου, που θα αποτελέσει ιδανικό δώρο για όποιον έχει ποτέ πατήσει σε νοσοκομείο, ο Άνταμ Κέι επιστρέφει στα ημερολόγιά του για μια ξεκαρδιστική, τρομακτική και –μερικές φορές– σπαρακτική ματιά πίσω από την μπλε κουρτίνα.

Η Χριστουγεννιάτικη εφημερία είναι ένα γράμμα αγάπης για όλους εκείνους που πέρασαν τις γιορτές τους στην πρώτη γραμμή –βγάζοντας παιδιά και στολίδια από τα διάφορα μέρη που πήγαν και σφηνώθηκαν– κατά την πιο όμορφη εποχή του χρόνου.

Άρα, η μηχανικός των άστρων – Κομάλ

Ένα κορίτσι, χρησιμοποιεί την εξυπνάδα και το θάρρος του για να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα.

Η Άρα, η μηχανικός των άστρων είναι ένα εμπνευσμένο και συμπεριληπτικό Stem βιβλίο που μας διδάσκει για τους υπολογιστές και την τεχνολογία, με παραδείγματα από πραγματικές μηχανικούς της Google. Ένα βιβλίο από την Komal Singh, μαζί με εφευρέτες και εφευρέτριες της Google.

Η Άρα αγαπάει τους αριθμούς –τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ αριθμούς. Θέλει να προγραμματίσει το ρομπότ της, την Ντι-Ντι για να μετρήσει όλα τα άστρα, αλλά δεν ξέρει πώς να το κάνει. Σε αυτή τη διασκεδαστική περιπέτεια, η Άρα επισκέπτεται το Innovation Plex της Google, για να ζητήσει συμβουλές από τέσσερις γυναίκες μηχανικούς της Google, πρωτοπόρους στην τεχνολογία. Μαζί με τις νέες φίλες της, η Άρα ανακαλύπτει έναν αλγόριθμο της επιτυχίας που μπορεί να λύσει ΜΕΓΑΛΑ προβλήματα και να έχει πολλή πλάκα: θάρρος, δημιουργικότητα, κώδικας και συνεργασία.

Ένας κόκκινος σκούφος για τον Ροδόλφο – Ο Δρακοσυλλέκτης – Κυριάκος Αθανασιάδης, Ναταλία Καπατσούλια

To δεύτερο βιβλίο της νέας σειράς «Δρακοσυλλέκτης» από τους αγαπημένους σε όλα τα παιδιά Κυριάκο Αθανασιάδη και Ναταλία Καπατσούλια.
Ιστορίες με συμπαθητικά δρακάκια που μπλέκονται σε ξεκαρδιστικές περιπέτειες!

Πριν από πολλά πολλά χρόνια υπήρχαν δράκοι. Αλλά φοβόνταν τους ανθρώπους και πήγαν να κρυφτούν στα δάση. Όμως κάποιοι δράκοι εξακολουθούσαν να γυρίζουν μόνοι τους στην εξοχή. Καμιά φορά, έμπαιναν και στις πόλεις. Και οι άνθρωποι τότε έτρεχαν δεξιά αριστερά, και γινόταν μεγάλη φασαρία. Έτσι, μια μέρα, ένα παιδί αποφάσισε να μαζέψει όλους τους δράκους και να τους οδηγήσει σε μία μυστική περιοχή. Το παιδί αυτό το έλεγαν Δρακοσυλλέκτη.

Ο Ροδόλφος παίζει συνέχεια στα χιόνια εκεί στη Δρακοχώρα.

Έχει ένα τέλειο ιγκλού, κάνει σκι και πατινάζ, πετάει χιονόμπαλες και φτιάχνει

τον καλύτερο χιονάνθρωπο του κόσμου, που μάλιστα ζωντανεύει κιόλας!

Μέχρι που μια μέρα είδε ένα έλκηθρο ψηλά στον ουρανό, που το έσερναν τέσσερις τάρανδοι. Ποιος μπορεί να το οδηγούσε; Μήπως ήταν… ο Άγιος Βασίλης;

Παιδικά βιβλία για δώρο Χριστουγέννων – Εκδόσεις Πατάκη

Εκατοντάδες χιλιάδες Αγιοβασίληδες – Motai Hiroko

Κανείς δεν μπορεί να δει τους Αγιοβασίληδες. Αλλά μέχρι τώρα, εκατοντάδες χιλιάδες μικροσκοπικοί Αγιοβασίληδες ψιθυρίζουν στα αυτιά μας: «Δώστε ένα δώρο σε κάποιο παιδί». Κι εμείς υπακούμε!

Ένα εικονογραφημένο χριστουγεννιάτικο παραμύθι γεμάτο χιούμορ και φαντασία!

Το Γκρούφαλο και άλλες ιστορίες – Ντόναλντσον Τζούλια

Εξερεύνησε το σκοτεινό δάσος παρέα με το Γκρούφαλο, πέτα με τη μάγισσα και τους φίλους της πάνω στη μαγική της σκούπα, γνώρισε τον κόσμο με συντροφιά το σαλιγκάρι πάνω στην ουρά της φάλαινας – ζήσε ιστορίες μαγικές!

Μια υπέροχη συλλογή που περιλαμβάνει οκτώ από τις πιο αγαπημένες ιστορίες της συνεργασίας της Τζούλια Ντόναλντσον με τον Άξελ Σέφλερ.

Εξυπερύ, ο πρίγκιπας που δε μεγάλωσε (Σειρά: Οι Μεγάλοι όταν ήταν Μικροί, βιβλίο 3ο) – Κατσαμά Ελένη

Ο µεγάλος Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ όταν ήταν µικρός! Η περιπετειώδης ζωή του, από τότε που, παιδί ακόµα, προσπαθούσε να φτιάξει ένα ιπτάµενο ποδήλατο µέχρι τις πρώτες µυστικές αποδράσεις µε αεροπλάνο, και από τις πτήσεις µε το «Ταχυδροµείο του Νότου» ως τα µαγευτικά ταξίδια στα σύννεφα, πάνω από τα καραβάνια της ερήµου και τους έφιππους Ινδιάνους.

Σε αυτό το συναρπαστικό κι ολότελα ανατρεπτικό ταξίδι, συνταξιδιώτες του είναι οι αγαπημένοι του φίλοι, ο Μικρός Πρίγκιπας, η αλεπού, το κόκκινο τριαντάφυλλο.

Τα παιδιά της Μικρής Τουλίπας – Τουκ Χάνα

Η Μιλού, που είναι 12 ετών, και τέσσερα άλλα ορφανά από το ίδιο ορφανοτροφείο προορίζονται να πουληθούν σε έναν αδίστακτο έμπορο ως φτηνά εργατικά χέρια. Όταν η διευθύντρια του ορφανοτροφείου πεθαίνει ξαφνικά, η Μιλού βλέπει μια ευκαιρία να ξεφύγουν από τη μοίρα τους. Τα πέντε τους πλαστογραφούν την υιοθεσία τους και βρίσκουν έναν εγκαταλειμμένο ανεμόμυλο για να μείνουν. Τα ορφανά φτιάχνουν έναν πατέρα-μαριονέτα για να αποφύγουν τις ερωτήσεις των γειτόνων, αλλά τελικά εντοπίζονται από το Γραφείο Παιδικής Πρόνοιας και ενημερώνονται ότι αν ο ‘πατέρας’ τους δεν πληρώσει τα τέλη υιοθεσίας που οφείλει, θα σταλούν ξανά στο ορφανοτροφείο. Έχουν δέκα μέρες για να βρουν τα χρήματα. Έχοντας διαρκώς τον φόβο ότι θα ανακαλυφθούν -μεταξύ άλλων και από τον αδίστακτο έμπορο, που θέλει να τα βάλει να δουλεύουν μέχρι εξοντώσεως στο καράβι του- τα παιδιά πρέπει να επιστρατεύσουν όλη την εφευρετικότητά τους και να καταστρώσουν ένα πανούργο σχέδιο επιβίωσης. Έξυπνο, γοητευτικό και γεμάτο ανατροπές το βιβλίο “Τα παιδιά της Μικρής Τουλίπας” είναι μία συναρπαστική, συγκινητική ιστορία με θέμα την πραγματική έννοια της οικογένειας.

Παιδικά βιβλία για δώρο Χριστουγέννων – Εκδόσεις Keybooks

Κρατάς Μυστικό; – Tom Booth

Το βιβλίο αυτό είναι μυστικό. Μερικά μυστικά, όμως, είναι πιο ωραία όταν τα μοιράζεσαι. Θα το κρατήσεις μυστικό, λοιπόν, ή θα το μοιραστείς με τους φίλους σου.

Ο εικονογράφος Tom Booth προσκαλεί τα παιδιά σε ένα παιχνίδι, καλώντας τα να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως «Πώς βρήκες αυτό το βιβλίο;» «Δεν το ήξερες ότι το βιβλίο αυτό είναι μυστικό;» και βάζοντας στο παιχνίδι και άλλα πλάσματα της φαντασίας του αναγνώστη.

Μέσα από το ξεφύλλισμα των πλούσια εικονογραφημένων σελίδων του βιβλίου, δίνεται στους γονείς η ευκαιρία να εξηγήσουν στα παιδιά τους τη σημασία των μυστικών, ενώ ταυτόχρονα το βιβλίο αποτελεί ιδανική αφορμή για να τους μιλήσουν για τις διαφορές ανάμεσα στα μυστικά που είναι ακίνδυνα και σε εκείνα που θα πρέπει να μοιράζονται με τους κηδεμόνες ή τους δασκάλους τους.

Ασκαρδαμυκτί – Tom Booth

Είστε έτοιμοι; Λάβετε θέσεις! Πάμε!

Πιστεύεις ότι μπορείς να κερδίσεις σε έναν διαγωνισμό Ασκαρδαμυκτί έναν ελέφαντα; Έναν γορίλα, έναν γατόπαρδο, μια αλεπού ή έναν αλιγάτορα; Μπορείς να τους κερδίσεις όλους μαζί –ΚΑΙ την παρέα των φίλων τους– ταυτόχρονα; Άνοιξε αυτό το βιβλίο και θα το μάθεις! Ό,τι κι αν κάνεις, όμως, ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ!

Οι μικροί αναγνώστες θα δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο Ασκαρδαμυκτί, απέναντι σε μια παρέα ζωηρών πλασμάτων, στο διαδραστικό εικονογραφημένο βιβλίο του ταλαντούχου δημιουργού Tom Booth. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-6 ετών, που ξεφυλλίζοντας το βιβλίο, μόνα τους ή με τη βοήθεια των γονιών τους, θα δουν τα πλάσματα των σελίδων να αποκτούν κίνηση και να τα προσκαλούν σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι.

Η γάτα του Χοσελίτο Περδόν – Κωστής Σωτηράκος, Νίκος Παλαιολόγος

Tο πρώτο παιδικό βιβλίο του Νίκου Παλαιολόγου αγγίζει ένα εξαιρετικά ευαίσθητο και ιδιαίτερο θέμα, αυτό των διαφορετικών οικογενειών, των οικογενειών που δεν ζούνε με τον συνήθη τρόπο την καθημερινότητά τους αλλά νιώθουν ελεύθεροι να εδραιώσουν τους δικούς τους όρους. Η ιστορία της γάτας του Χοσελίτο Περδόν εξοικειώνει τα παιδιά με την πραγματικότητα μιας καθημερινότητας όπου η αγάπη μπορεί να βιωθεί παντού, χωρίς να προέρχεται αποκλειστικά από ένα μέρος, ένα σπίτι ή έναν άνθρωπο. Με την αγάπη αυτή που μοιράζεται χωρίς να γνωρίζει όρια, εθνικότητες, θρησκεία, φύλο.

Η πρωτοποριακή, χειροποίητη τυπογραφία και το μινιμαλιστικό σκίτσο του βιβλίου ξεχωρίζουν, ενώ το κείμενο ενσωματώνεται πλήρως στην ολοσέλιδη εικονογράφηση, κάνοντας την ανάγνωση μία ιδιαίτερη εμπειρία! Το εντυπωσιακό μέγεθος και η πολυτελής έκδοση θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.

Η Γάτα του Χοσελίτο Περδόν είναι ένα βιβλίο για να μεγαλώνει τα παιδιά και να μικραίνει τους μεγάλους.

Παιδικά βιβλία για δώρο ΧριστουγέννωνΕκδόσεις Μεταίχμιο

Το μικρότερο χριστουγεννιάτικο δώρο – Peter Reynolds

Όταν φτάνουν τα Χριστούγεννα, ο Ρόλαντ τρέχει στο στολισμένο έλατο να δει τι δώρο τον περιμένει. Αυτό όμως που αντικρίζουν τα μάτια του τον κάνει να παγώσει: Για τούτο το μικροσκοπικό πακετάκι περίμενε όλη τη χρονιά; Μα αυτό είναι το μικρότερο δώρο που έχει δει ποτέ του!

Μια έξυπνη χριστουγεννιάτικη ιστορία από τον βραβευμένο και πολυαγαπημένο Πίτερ Ρέινολντς, που μας θυμίζει ότι ένα μικροσκοπικό δωράκι μπορεί ταυτόχρονα να είναι πολύ μεγάλο. Και ότι το καλύτερο δώρο είναι συχνά κάτι που ήδη έχουμε.

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου – Άλκη Ζέη

27 Οκτωβρίου 1940: θα τη θυμάται αυτή τη μέρα ο Πέτρος που πέθανε το τριζόνι του. Θα τη θυμάται γιατί την επομένη ακούει τη φωνή της μητέρας του να του λέει: «Σήκω…, έγινε πόλεμος. Δεν ακούς τις σειρήνες;»

Όταν ο πόλεμος έφτασε στο κατώφλι της Ελλάδας, ο Πέτρος ήταν εννιά χρονών, είχε μια χελώνα για κατοικίδιο, αγαπούσε με πάθος τις αμερικάνικες ταινίες και γνώριζε τον πόλεμο μόνο μέσα από τα βιβλία του. Τώρα όμως τον βιώνει κάθε μέρα, μαζί με τους γονείς του, τον παππού του και τη μεγαλύτερη αδελφή του, την Αντιγόνη, αρχίζοντας έναν μεγάλο περίπατο, μια βόλτα στην Αθήνα της Κατοχής, στα δύσκολα εκείνα χρόνια της πείνας, των συσσιτίων, του φόβου, των διωγμών, με την ελπίδα να σιγοκαίει κάπου στο βάθος.

Με οδηγό τους αγαπημένους του ήρωες από την ελληνική ιστορία και την εφηβεία προ των πυλών ο Πέτρος, με την αδελφή του και τους φίλους τους, δε διστάζει να πάρει μέρος στην Αντίσταση, σαμποτάροντας γερμανικά οχήματα, γράφοντας συνθήματα «ΠΕΙΝΑΜΕ! ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΦΑΜΕ» στους τοίχους και έχοντας πάντα για σύνθημα ένα τραγούδι που φλογίζει τις καρδιές τους:

Πάντα μπροστά μας, για μια καινούρια ζωή…

Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη! – Κυριάκος Χαρίτος

Χρόνια και χρόνια μελομακάρονα και κουραμπιέδες τρώγανε τα μουστάκια τους κάθε Χριστούγεννα στον πιο αστείο πόλεμο του κόσμου… Μια μέρα όμως μια χιονοθύελλα τα άλλαξε όλα. Ο φον Κουραμπιές, ο κόμης Μελομακαρόνης, μια νηστική αρκούδα, ένας ξενύχτης σκίουρος, ένας κηπουρός ονείρων κι άλλοι χαρακτήρες, στη πιο αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη περιπέτεια!

Μάγια χουζούρια – Κώστας Χαραλάς

Ο Ντέμης έχει σοβαρό πρόβλημα με τον ύπνο ποτέ δεν καταφέρνει να ξυπνήσει στην ώρα του για το σχολείο. Η μαμά προσπαθεί να βρει την αιτία, μέχρι που συνειδητοποιεί ότι το πρόγραμμα του παιδιού της είναι τόσο φορτωμένο που καταλήγει να είναι εξοντωτικό. Θα μπορέσει μία ελεύθερη μέρα με τη γιαγιά στο πάρκο να αλλάξει τον τρόπο που ο Ντέμης και η οικογένειά του βάζουν προτεραιότητες και οργανώνουν τον χρόνο τους;

Παιδικά βιβλία για δώρο Χριστουγέννων – Εκδόσεις Κέδρος

Τελικός Κυπέλλου στην Ποντικούπολη – Τζερόνιμο Στίλτον

Αγαπητά μου τρωκτικά,
Εσείς γνωρίζετε τις ιστορίες μου; Πρόκειται για ξεκαρδιστικές περιπέτειες, πιο τρυφερές από τη μοτσαρέλα, πιο νόστιμες από τη γραβιέρα και πιο αρωματικές από την παρμεζάνα… Είναι ιστορίες που θα σας μείνουν αξέχαστες! Σας το εγγυώμαι εγώ, ο Τζερόνιμο Στίλτον.

«Μα τις χίλιες μοτσαρέλες, τρέμουν τα μουστάκια μου από τη συγκίνηση! Έφτασε η μέρα για τον τελικό του Κυπέλλου στην Ποντικούπολη και οι αγαπημένες μου ομάδες παίζουν για τον τίτλο. Συμβαίνουν όμως παράξενα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, κι εγώ πρέπει να λύσω το μυστήριο…»

Το μυστικό της κολλητής μου – Μαρία Ρουσάκη

Η Νένη, δηλαδή η Νικολέτα-Ελένη, δεν αγαπάει το όνομά της. Όμως αγαπάει τον χορό, τις μπριζόλες με πατάτες τηγανητές, τον παππού της και, φυσικά, την κολλητή της φίλη, τη Σωτηρία.

Εκείνη τη σώζει όποτε τη χρειάζεται, όπως δηλώνει και το όνομά της. Σωτήριο είναι και το ημερολόγιο της Νένης, στο οποίο καταφεύγει όταν θέλει να γράψει τα μυστικά της. Αυτά που δεν λέει σε κανέναν άλλο εκτός από την κολλητή της, αφού και η Σωτηρία μοιράστηκε μαζί της ένα πολύ μεγάλο και σπουδαίο μυστικό. Ένα μυστικό που η Νένη δεν ξέρει πώς να το χειριστεί και αν πρέπει πράγματι να το κρατήσει κρυφό, κι ας το υποσχέθηκε στη φίλη της.

Το χριστουγεννιάτικο ρομπότ και άλλες ιστορίες – Κίρα Σίνου

Αγουροξυπνημένος ο Αϊ-Βασίλης ρίχνει μια τελευταία ματιά στο σάκο του. Λούτρινα ζωάκια, κούκλες που μιλάνε, πολύχρωμα στρατιωτάκια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, βιβλία και ρούχα… Κι αν τα δώρα δε φτάσουν για όλους; Ας είναι καλά ο μικρός καλικάντζαρος που θα τον βοηθήσει… Μα πού είναι οι τάρανδοι για να σύρουν το έλκηθρο; Κάτι έκαναν πάλι αυτοί οι κατεργάρηδες οι άγγελοι! Και τώρα, πώς θα προλάβει; Πράγματι, όλοι στη γη περιμένουν με αγωνία τον Αϊ-Βασίλη. Μόνο ο κύριος Παράβας φαίνεται στενοχωρημένος. Σε τι μπελάδες μπήκε ο καημένος με το ρομπότ που αγόρασε; Δεν πειράζει, όμως! Είναι παραμονή Χριστουγέννων και όλα θα διορθωθούν!

Μικρές χριστουγεννιάτικες ιστορίες – Ντονατέλα Μπίντι Μονταϊνι

Δώδεκα μικρές ιστορίες με ήρωες τον Άγιο Βασίλη, νάνους, ξωτικά, παιδιά με ξεχωριστό χαρακτήρα και ζώα γεμάτα αγάπη. Με χιούμορ και παιχνιδιάρικη διάθεση, αυτές οι ιστορίες μας δείχνουν το σημείο όπου συναντιούνται η καθημερινή ζωή και ο κόσμος της φαντασίας.

Γιατί τα Χριστούγεννα είναι ξεχωριστά, όχι μόνο χάρη στις διακοπές, στα φώτα ή στα δώρα. Είναι μια ευκαιρία να δώσουμε και να πάρουμε αγάπη, να αφουγκραστούμε τις ανάγκες των άλλων ή να εκφράσουμε τις δικές μας. Αυτό το ιδιαίτερο, μαγευτικό πνεύμα των Χριστουγέννων ζωντανεύουν οι δώδεκα πρωτότυπες ιστορίες του βιβλίου.

Παιδικά βιβλία για δώρο Χριστουγέννων – Εκδόσεις Κόκκινη κλωστή δεμένη

Οι περιπέτειες του Πινόκιο – Κάρλο Κολόντι

Οι Περιπέτειες του Πινόκιο είναι ένα αριστούργημα της παιδικής λογοτεχνίας, γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο (έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 400 γλώσσες και διαλέκτους). Πρόκειται για ένα μυητικό κείμενο που βυθίζει τον αναγνώστη στον εγωισμό, την επιπολαιότητα και το πείσμα ενός παιδιού που περνάει δοκιμασίες που κόβουν την ανάσα, περιπλανιέται, αναρωτιέται για το καλό και το κακό και παρασύρεται πάντα από την καλοπέραση και το κέφι του. Σίγουρα ο συγκεκριμένος ήρωας δεν ήταν χαρακτηριστικός της ηθοπλαστικής λογοτεχνίας του 19ου αιώνα! Ισορροπώντας ανάμεσα στην ηθική και το χιούμορ, τη μαγεία και τον ρεαλισμό, την αναστάτωση και τη γαλήνη, αφηγείται τη συχνά επώδυνη σχέση ανάμεσα σ’ έναν πατέρα και το παιδί του, που τελικά οδηγεί στη μεταμόρφωση του παιδιού – ή το αντίστροφο.

Η Ζυστίν Μπραξ μας παρουσιάζει ένα νέο πρόσωπο της Γαλάζιας Νεράιδας, του Τζεπέτο, του διευθυντή του θεάτρου των μαριονετών… Όσο για τον δικό της Πινόκιο, μας τον παρουσιάζει σαν χάρτινη μαριονέτα συναρμολογημένη με καρφίτσες, ανάλαφρο και δυνατό, εύθραυστο και ανθρώπινο. Χάρη στην αινιγματική ομορφιά και τη λαμπρή δύναμη της εικονογράφησης, ο αναγνώστης θ’ ανακαλύψει μια αλληγορική ιστορία που βάζει στο προσκήνιο τις αγωνίες και τις αντιφάσεις της παιδικής ηλικίας με εξαιρετικά σύγχρονο τρόπο. Μεταφέρει, με πυκνότητα και ποιητικότητα, και τη σκοτεινή και τη μυητική πλευρά του κειμένου του Κολόντι. Είναι η δική της συγκινητική ανάγνωση του Πινόκιο, ο δικός της φόρος τιμής στην παιδικότητα.

Μια νέα ματιά σε ένα μεγάλο κλασικό έργο της ιταλικής λογοτεχνίας, σ’ έναν ύμνο στην παιδικότητα όλων των εποχών, φιλοτεχνημένο από την εξαιρετική εικονογράφηση της Ζυστίν Μπραξ.

Ο Μάγος του Οζ – Σεμπαστιάν Περέζ

Σ’ αυτό το βιβλίο την ιστορία του Μάγου του Οζ την αφηγείται το σκιάχτρο, που όλοι το θεωρούν ανόητο, δίνοντας ένα απλοϊκό ύφος στην περιγραφή των αναζητήσεων των τόσο διαφορετικών μεταξύ τους ηρώων: η Ντόροθι που δεν έχει τρόπο να γυρίσει στο σπίτι της, ο Τενεκεδένιος Ξυλοκόπος που δεν έχει καρδιά, το λιοντάρι που δεν έχει θάρρος και ο Τότο ο σκύλος. Τρομαγμένοι όλοι από τις δυνάμεις του Οζ και των μαγισσών του και εγκλωβισμένοι στη Σμαραγδένια Πολιτεία, διαπιστώνουν ότι αυτό που έψαχναν αλλού, τελικά βρίσκεται μέσα τους…

Πίσω από αυτή την κλασική ιστορία φαντασίας κρύβεται μια μεταφορά και μια καυστική κριτική της οικονομικής κρίσης της αμερικανικής κοινωνίας του τέλους του 19ου αιώνα, συγκεκριμένα του νόμου της 12ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον οποίο το νόμισμα αχρηστεύτηκε και αξία είχε μόνο ο χρυσός. Ο κάθε ήρωας συμβολίζει και κάτι διαφορετικό.

Στο πλούσιο και ευφυές κείμενο του Σεμπαστιάν Περέζ χρησιμοποιείται μια ανάλαφρη και ποιητική γλώσσα αποσυμφορημένη από το βάρος και το ηθικοπλαστικό στοιχείο του πρωτότυπου κειμένου. Οι εικόνες του Μπενζαμέν Λακόμπ διαποτίζουν το κείμενο με μια παράξενη ατμόσφαιρα που μαγνητίζει τον αναγνώστη, πολύ μακριά από το στοιχείο του κιτς και τη στυφάδα που έχουν συχνά συνδεθεί με τη συγκεκριμένη ιστορία. Μια ιστορία που συνεχίζουν να την διαβάζουν μέχρι σήμερα μικροί και μεγάλοι με μια ιδιαίτερη και τολμηρή εικονογράφηση.

Η Τοσοδούλα – Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (1805–1875) εμπνεύστηκε την Τοσοδούλα από μια φίλη του μικροκαμωμένη και με καμπούρα και αναμφίβολα από τη σκανδιναβική προφορική παράδοση και τα παραμύθια που άκουσε ως παιδί. Το γαλλικό κείμενο στη συγκεκριμένη έκδοση ανήκει στον Γάλλο συγγραφέα Νταβίντ Σολντί, που έγινε γνωστός για τις πρώτες μεταφράσεις των παραμυθιών του Άντερσεν στα γαλλικά.

Η Τοσοδούλα, ψηλή όσο ο αντίχειράς μας και γεννημένη σε μια γλάστρα, είναι σίγουρα διαφορετική. Την απαγάγουν και την ταξιδεύουν στον αέρα παρά τη θέλησή της. Τη διεκδικεί ο βάτραχος, ο μπάμπουρας και ο τυφλοπόντικας. Χάρη στο χελιδόνι, που την έσωσε και την φρόντισε, φτάνει στις ζεστές χώρες, κι εκεί συναντά το ξωτικό των λουλουδιών που της μοιάζει. Το ξωτικό θέλει να την παντρευτεί και να την κάνει βασίλισσα των λουλουδιών…

Πέρα από την αξία της ως κλασικό έργο και πολιτιστική κληρονομιά, η ιστορία της πολύπαθης αλλά προνοητικής Τοσοδούλας που τελικά καταφέρνει να μεταμορφωθεί, έχει πολλά να πει και για την εποχή μας.

Ο Μάρκο Ματσόνι δουλεύει με ξυλομπογιές, το απλούστερο υλικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποιος. Ωστόσο όμως ο Μάρκο το χρησιμοποιεί με τέτοιο τρόπο που ξεχνάμε ότι πρόκειται για μολύβια (πολλοί αναρωτιούνται μάλιστα τι υλικά χρησιμοποίησε). Οι εικονογραφήσεις του με ξυλομπογιά, πολύ δημοφιλείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνδυάζουν σχήματα και υφές, παίζουν με τις αντιθέσεις των χρωμάτων και χαρακτηρίζονται από τη λεπτομέρεια. Συχνά αναπαριστούν γυναικεία πρόσωπα, λουλούδια και ζώα, πορτρέτα και νεκρές φύσεις που διαπλέκονται σε μια εύθραυστη και λεπτή ισορροπία.

Μια νέα ματιά σε ένα μεγάλο κλασικό έργο του Χ.Κ. Άντερσεν, μια ιστορία που εξιδανικεύει τη φύση και την ανάπτυξη ενός παιδιού από τα μαγικά μολύβια του Μάρκο Ματσόνι.

Παιδικά βιβλία για δώρο Χριστουγέννων – Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Ο καρυοθραύστης

Όλη η μαγεία των κλασικών παραμυθιών σε μια υπέροχη σειρά βιβλίων με μοντέρνα και πρωτότυπη εικονογράφηση.

Είναι παραμονή Χριστουγέννων και ο νονός της Κλάρας της χαρίζει το πιο όμορφο δώρο. Έναν ξύλινο στρατιώτη, έναν καρυοθραύστη.

Εκείνη νιώθει αμέσως ότι αυτό το στρατιωτάκι με το ωραίο πρόσωπο είναι ξεχωριστό. Και πραγματικά, έρχεται η ώρα για τον Καρυοθραύστη να της αποκαλύψει ποια είναι η πραγματικότητα και πόσα απίστευτα πράγματα μπορεί να κατορθώσει.

Ο Μικρός Νικόλας – Χριστούγεννα για γέλια – Rene Goscinny

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ο Μικρός Νικόλας φοβάται πως για πρώτη φορά στη ζωή του δεν θα πάρει δώρο. Οι φίλοι του κάνουν ό,τι μπορούν για να σώσουν την κατάσταση. Όμως, όταν σε λένε Νικόλα, έχεις δύο πολύ άτακτα ξαδέρφια και οι φίλοι σου είναι οι πρωταθλητές της σκανταλιάς, τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα…

Η Βασίλισσα του χιονιού

Μια φορά κι έναν καιρό… ένα κομματάκι γυαλιού από έναν μαγικό καθρέφτη μπήκε στο μάτι του Κάι και τον άλλαξε. Άρχισε να φέρεται άσχημα ακόμα και στην αγαπημένη του φίλη, την Γκέρντα. Όταν εμφανίστηκε μπροστά του η Βασίλισσα του Χιονιού, τον μάγεψε και τον πήρε μαζί της στο παγωμένο παλάτι της. Τότε, η Γκέρντα αποφάσισε να ξεκινήσει ένα τολμηρό ταξίδι για να τον αναζητήσει…

Εσύ ποιο από αυτά τα βιβλία θα επιλέξεις για το παιδί σου στις γιορτές; Ποιο άλλο το έχει ενθουσιάσει τον τελευταίο καιρό; Περιμένουμε την απάντησή σου στον λογαριασμό του iPop στο Instagram!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο iPop Book Club: Βρήκαμε τα βιβλία που το παιδί σου θέλει να του πάρεις δώρο στις γιορτές! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
ipop, book, club, βιβλια, ipop, δωρο, παιδι, book, club, δωρο χριστουγεννων, jingle bells, εκδόσεις μεταίχμιο, η καθημερινή, Χριστούγεννα, σχολεια, θες, Πρωτοχρονιά, bell, εξπρεσ, χωρα, σεισμος, μυστήριο, ζούγκλα, κλειδαριθμος, λύση, μπλε, google, innovation, τζουλια, reynolds, ελλαδα, αθηνα, κουραμπιεδες, μελομακαρονα, ημερολόγιο, καημένος, νέα, σκύλος, κιτς, instagram, κινηση στους δρομους, χριστουγεννιατικες βιτρινες, Στην κορυφή του σπιτιού, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, www.google.gr, αξια, σεισμος τωρα, Καλή Χρονιά, τζουλια αλεξανδρατου 2012, Ημέρα της μητέρας, Ημέρα του παιδιού, Μπαλέτο ο Καρυοθραύστης, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, γιορτη σημερα, η ζωη ειναι ωραια, ξανα, ξωτικο, χιονια, ελενη, αγιος βασιλης, jingle bells, καλαντα, χριστουγεννιατικα, ποδηλατο, ηξερες, χωρες, ζούγκλα, ημερολόγιο, αφρικη, γατα, δουλεια, δωρα, εικονες, ζωα, ηθικη, ηξερες οτι, θαρρος, θεμα, καθημερινη, λουλουδια, μουσικη, ξωτικα, ομορφια, ονειρα, παιχνιδια, προγραμμα, πτησεις, σωτηρια, ταινιες, υιοθεσια, φιλια, χελωνα, χελιδονι, ψυχογιος, ωρα, αγαπη, αστρα, αγκαλια, αγριο, αγωνια, αεροπλανο, αθανασιαδης, αρθρο, αλεπου, αναμνησεις, απιστευτα, απωλεια, αρκουδα, ατμοσφαιρα, αυτια, αφορμη, βατραχος, βιβλιο, βοηθεια, βραδυ, βρισκεται, γαλλικα, γερμανικα, γινει, γινεται, γινονται, γλωσσα, γονεις, γραμμα, δασος, δευτερο, διαστημα, διευθυνση, δυναμη, δικη, δωδεκα, δωσει, δρακοι, δρομος, εγινε, ευκαιρια, υπαρχει, εκδοσεις ψυχογιος, εκδοσεις κεδρος, εκδόσεις μεταίχμιο, ελπιδα, εννοια, εμφάνιση, εξπρεσ, εποχη, ερχεται, ερχονται, ετων, ευθραυστο, τεχνολογια, εξυπνο, ζησε, ζωη, ζωακια, χανα, ιδια, ιδιο, η δικη, η καθημερινή, υπηρχαν, υπνο, υπολογιστες, ηρωες, υφος, θες, θυμιζει, θησαυρος, θρησκεια, ιγκλου, ισορροπια, καημένος, κακαο, εκδοσεις, κεδρος, κειμενο, κινηση, κιτς, κλιμα, λαθος, λύση, λιονταρι, μαγια, μαγεια, μακρια, μαλλια, μαμα, ματια, ματι, μηνυματα, μηνες, μοιρα, μυστήριο, μυστικο, μηχανικος, μικρος πριγκιπας, μπλε, μικρο, μπριζολες, μπορεις, μαρια, μυαλο, μυστικα, μυτη, μονα, νυχτα, νονος, νοτες, ξαδερφια, παντα, οικογενεια, οκτω, ομορφη, ονομα, ορια, οχηματα, παραμυθια, παιδικα, παιδια, παθος, πεθανε, πισινα, πιστη, πεισμα, πινοκιο, πλακα, πολιτεια, προβληματα, πριγκιπας, πρωινο, πρωι, ρομποτ, σελιδες, σιγουρα, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, σκύλος, σκιουρος, σπηλαιο, σπιτι, συγχρονο, συνθηματα, σχεδιο, σχηματα, σχολειο, ταξιδια, τρωκτικά, τυμπανο, τυφλοποντικας, φαινονται, φυλο, φυση, φυσικα, φτανει, φωνη, φορα, χιουμορ, ψηλα στον ουρανο, αντρες, αγορι, ανηκει, ασφαλεια, bell, ερωτησεις, φιλοι, γελια, γιορτη, γλωσσες, γνωσεις, ημερολογια, ηρωας, χωρα, ιδανικο, ιδιαιτερο, ηλεκτρονικα, innovation, κηπουρος, κλωστη, κοκκινα μαλλια, καρδιες, καρδια, ξορκι, κωστας, μοιαζει, μπροστα, νικολετα, νοσοκομειο, ομαδες, ουρα, παιχνιδι, reynolds, ταξιδι, θελω να, θεματα, θετικα, υλικα, υλικο, υπεροχο, υπεροχη, ωραιο, χερια, γιαγια
Τυχαία Θέματα