Η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο Πρίγκιπας William πανηγυρίζουν τη νίκη της Αγγλίας στο Euro Γυναικών

11:43 1/8/2022 - Πηγή: iPop

H Εθνική Γυναικών Αγγλίας είναι η μεγάλη νικήτρια του Euro 2022 και η βασιλική οικογένεια το γιορτάζει! Μάλιστα, ο Πρίγκιπας William ήταν και παρών στη νίκη της Αγγλίας στο Euro Γυναικών και φωτογραφήθηκε μαζί με το τρόπαιο.

Ο Δούκας του Cambridge παρακολούθησε τον μεγάλο τελικό στο Wembley του Λονδίνου, με την ιδιότητά του ως Προέδρου

του διοικητικού οργάνου του αγγλικού ποδοσφαίρου, της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Sensational. An incredible win @lionesses and the whole nation couldn’t be prouder of you all. Wonderful to see history in the making tonight at Wembley, congratulations! W

— The Duke and Duchess of Cambridge (@KensingtonRoyal) July 31, 2022

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου –με το παρατσούκλι «οι λέαινες»– κέρδισε τη Γερμανία με 2-1 μετά την παράταση στον τελικό, επευφημούμενη από πλήθος 87.000 φιλάθλων, αριθμός-ρεκόρ προσέλευσης για τελικό αγώνα ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, τόσο στους αγώνες γυναικών όσο και ανδρών.

Ακολουθώντας τα βήματα της γιαγιάς του, της Βασίλισσας Ελισάβετ, ο William απόλαυσε επίσης το καθήκον του να παραδώσει το τρόπαιο στη νικήτρια αρχηγό της Αγγλίας, Leah Williamson. Η Βασίλισσα ήταν η τελευταία βασιλική που έκανε αυτό το καθήκον όταν η Αγγλία κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στο Wembley το 1966.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έστειλε επίσης ένα μήνυμα με «θερμά συγχαρητήρια» στη νικήτρια ομάδα εκ μέρους της βασιλικής οικογένειας.

«Είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για ολόκληρη την ομάδα, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού υποστήριξής σας», έγραψε η Βασίλισσα. «Τα Πρωταθλήματα και η απόδοσή σας σ’ αυτά έχουν κερδίσει δικαίως επαίνους. Ωστόσο, η επιτυχία σας ξεπερνά πολύ το τρόπαιο που τόσο άξια κερδίσατε. Όλοι έχετε δώσει ένα παράδειγμα που θα αποτελέσει έμπνευση για τα κορίτσια και τις γυναίκες σήμερα και για τις μελλοντικές γενιές Ελπίζω να είστε τόσο περήφανες για τον αντίκτυπο που έχετε».

“Your success goes far beyond the trophy you have so deservedly earned.

“You have all set an example that will be an inspiration for girls and women today, and for future generations.”

The Queen has sent a message of congratulations to the @Lionesses:

— The Royal Family (@RoyalFamily) July 31, 2022

Πριν τον αγώνα, ο Πρίγκιπας William είχε ανεβάσει ένα video όπου ευχόταν καλή επιτυχία στην Εθνική Ομάδα, μαζί με την Charlotte:

Good luck tonight @Lionesses, we’re all cheering for you! pic.twitter.com/ATsLg6QHIF

— The Duke and Duchess of Cambridge (@KensingtonRoyal) July 31, 2022

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο Πρίγκιπας William πανηγυρίζουν τη νίκη της Αγγλίας στο Euro Γυναικών εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βασίλισσα Ελισάβετ, Πρίγκιπας William, Αγγλίας, Euro Γυναικών,vasilissa elisavet, prigkipas William, anglias, Euro gynaikon