Η Τζολί από Λίβανο θα έρθει Μυτιλήνη; Όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου στον Λίβανο

16:41 15/3/2016 - Πηγή: iPop

Μπορεί τα ελληνικά Μέσα από το μεσημέρι της Τρίτης να αναμασούν την είδηση ότι η Αντζελίνα Τζολί αναμένεται να επισκεφτεί την Λέσβο -λένε μάλιστα ότι θα φτάσεις στις 20:00 – αλλά η ίδια μόλις τελείωσε τη συνέντευξη Τύπου στην Κοιλάδα Μπεκάα στον Λίβανο όπου μίλησε για την σοβαρότητα της κατάστασης.

Θα έρθει τελικά ή είναι ακόμα ένα ράδιο αρβύλα; Μεταξύ μας μικρής σημασίας η αλήθεια, καθώς με την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει -ή όχι- η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ, δυστυχώς

δεν θα βοηθήσει εμπράκτως να λυθεί το πρόβλημα… εκτός αν την δούμε να βοηθάει πρόσφυγες να βγουν από τις βάρκες, αν τους τυλίγει με κουβέρτες και γενικά να παράγει έργο όπως είχε κάνει η Σούζαν Σάραντον. Επειδή, όμως, οι πιθανότητες κλίνουν στο να έρθει να μας πει και αυτή λόγια… όπως οι εγχώριοι… ας δούμε τι είπε στη συνέντευξη Τύπου στον Λίβανο.

«Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τον κόσμο μέσα από τη βοήθεια ανακούφισης στο χώρο της διπλωματίας και των πολιτικών λύσεων», είπε κατά τη συνέντευξη Τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε υπό καταρρακτώδη βροχή στην Κοιλάδα Μπεκάα στον Λίβανο.

Να σημειωθεί πως εκατοντάδες χιλιάδες Σύροι έχουν καταφύγει στην Μπεκάα. Ο Λίβανος φιλοξενεί πάνω από ένα εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τώρα σχεδόν το ένα πέμπτο του πληθυσμού της.

Η Τζολί είπε ότι ήλπιζε να είναι στη Συρία βοηθώντας τα θύματα να επιστρέψουν στα σπίτια τους για την πέμπτη επέτειο της εξέγερσης κατά του προέδρου Μπασάρ Άσαντ. Είπε ότι είναι «τραγικό και ντροπή το γεγονός ότι είμαστε τόσο μακριά από εκείνο το σημείο».

Η Πρέσβειρα Καλής θελήσεως του ΟΗΕ, σημείωσε πως «δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι στο επίκεντρο για την κατάσταση των προσφύγων στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, η μεγαλύτερη πίεση εξακολουθεί να είναι αισθητή στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, όπως γινόταν και σε κάθε ένα από τα τελευταία πέντε χρόνια».

Μετά το ένα παλιρροϊκό κύμα προσφύγων το οποίο ξεχύνεται στην Ευρώπη από το περασμένο έτος, ορισμένες χώρες άρχισαν την ανέγερση πολιτικών και φυσικών εμποδίων για τη μετανάστευση, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να αφήσει δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες κολλημένους σε άθλιες συνθήκες στα Βαλκάνια.

Η Τζολί κάλεσε τις χώρες αυτές να τηρήσουν τις διεθνείς υποχρεώσεις τους για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες.

«Ο λόγος που έχουμε νόμους και δεσμευτικές διεθνείς συμφωνίες είναι ακριβώς εξαιτίας της ύπαρξης του πειρασμού να αποκλίνουν από αυτούς σε περιόδους πίεσης», είπε.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη δήλωση της Τζολί

The post Η Τζολί από Λίβανο θα έρθει Μυτιλήνη; Όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου στον Λίβανο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα