Η Τζένη Μπότση σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση στη Σία Κοσιώνη για τη σεξουαλική παρενόχληση- «Ξεκινήσαμε 3 γυναίκες την καταγγελία και τώρα είμαστε 14»

21:14 1/2/2021 - Πηγή: iPop

Tηλεοπτική συνέντευξη έδωσε η Τζένη Μπότση στη Σία Κοσιώνη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, μιλώντας για πρώτη φορά, μετά την καταγγελία που έκανε με τις συναδέλφους της, για την σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη από γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Η Τζένη Μπότση με πολύ θάρρος και τρεμάμενη φωνή περιέγραψε εκείνη την ημέρα που βίωσε αυτή την τραυματική εμπειρία, ούσα 22 ετών, και πηγαίνοντας σε ακρόαση με τον γνωστό σκηνοθέτη. Όπως είπε, ξεκίνησαν την καταγγελία 3 γυναίκες και πλέον είναι 14.

Τι είναι οι πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα και τι ορίζει ο νόμος;

«Δεν το πιστεύω ότι ήρθε αυτή η μέρα. Ήμουν σε μεγάλη ένταση την Παρασκευή. Ξεκινήσαμε 3 γυναίκες, με τη μια δεν γνωριζόμασταν. Μας έφερε ένας άλλος συνάδελφος σε επαφή, και αυτή τη στιγμή είμαστε 14 γυναίκες. Δεν ήταν πάντα στο ίδιο μέρος, αλλά ήταν όλα τα περιστατικά με παρόμοιο τρόπο. Ξεκινάμε απ’ το 1993 και φτάνουμε στο 2005, αυτές οι 14 είναι μέσα σε αυτή τη χρονική περίοδο», εξήγησε αρχικά η Τζένη Μπότση.

Αμέσως μετά, περιέγραψε με λεπτομέρεια εκείνη την μέρα του 1994, όταν μόλις είχε τελειώσει τη δραματική σχολή και βρέθηκε να κάνει ακρόαση με τον σκηνοθέτη και ηθοποιό, που κατέληξε να της “κόβει ένα κομμάτι απ’ την αξιοπρέπειά της”, όπως πολύ χαρακτηριστικά είπε η ίδια. «Χρησιμοποιούσε τα όνειρά μας για να μας εξευτελίσει».

Ήταν το 1994, μόλις είχα τελειώσει τη δραματική σχολή και είχε έρθει να δει τις πτυχιακές μας εξετάσεις. Μετά από κάποιους μήνες, επικοινώνησε μαζί μου, και με κάλεσε να πάω σε ένα θέατρο για να με δει σε κάποιο έργο. Ήταν ο “Εραστής” του Πίντερ, ένα έργο με 2 άτομα. Η χαρά μου ήταν μεγάλη. Πήγα στο πρώτο ραντεβού που έγινε σε κεντρικό θέατρο και μου εξήγησε ότι πρέπει να πάμε στο γραφείο του, επειδή στο θέατρο γίνονταν εργασίες. Πήγαμε σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου. Δεν ξέρω τι ήταν εκεί, γραφείο μου είπε, εκεί έγινε η ακρόαση. Μου είπε να ξεχάσω το κείμενο και θα μου υπαγορεύει εκείνος τι θα λέω. Κάποια στιγμή άρχισε να μιλάει με βωμολοχία, εγώ του είπα ότι δεν μπορώ να του τα πω αυτά τα λόγια, μου είπε ότι το καταλαβαίνει αλλά θα υπάρξει διασκευή του έργου γι’ αυτό ίσως να φύγω, να το σκεφτώ και να πάω άλλη στιγμή να συνεχίσουμε. Έφυγα όντως, το σκέφτηκα πολύ, και αποφάσισα ότι ήταν μεγάλη ευκαιρία για μένα. Πήγα ξανά εκεί, μου είχε πει να φοράω και φούστα, που δεν φορούσα την πρώτη φορά. Κάποια στιγμή με έβαλε να χορέψω και με γύρισε προς τον τοίχο, τον ένιωθα μετά από λίγο πολύ κοντά κι όταν γύρισα να τον κοιτάξω είδα ότι αυτοϊκανοποιούταν. Έπαθα σοκ, ούρλιαζα, φώναζα κι έκλαιγα, και νομίζω ότι κι αυτός σοκαρίστηκε απ’ την αντίδρασή μου. Τότε ήμουν 22 ετών. Ήταν κλειδωμένη η πόρτα, ανταλλάξαμε κάποιες κουβέντες και στη συνέχεια έφυγα. Δεν το μοιράστηκα με κανέναν για πάρα πολλά χρόνια. Στους γονείς μου δεν μπορούσα να το πω γιατί δεν θα με άφηναν να συνεχίσω το θέατρο. Το μόνο που είπα ήταν στην κοπέλα που ήμασταν στο καμαρίνι που μου είπε ότι “με πήρε αυτός τηλέφωνο να πάω για ακρόαση” και της είπα να μην πάει. Με πήρε πριν από μερικές ημέρες τηλέφωνο για να με ευχαριστήσει που την προστάτεψα. Είναι η μόνη κοπέλα που κατάφερα να προστατέψω και γι’ αυτό βγαίνω τώρα

Όταν η Σία Κοσιώνη ρώτησε την ηθοποιό πώς βίωνε τις επόμενες οντισιόν μετά τη συγκεκριμένη ακρόαση, εκείνη εξήγησε ότι ήταν πολύ κουμπωμένη, ετοιμοπόλεμη, μερικές φορές σχεδόν επιθετική.

«Έκανα ψυχανάλυση και κάποια στιγμή κατάλαβα ότι δεν μπορώ να μην το λέω. Έτσι ανοίχτηκα στο περιβάλλον μου σιγά σιγά», είπε η Τζένη Μπότση, η οποία αμέσως μετά εξήγησε γιατί αποφάσισε να μιλήσει:

Ήθελα πολύ να το κάνω, πολλά χρόνια, γιατί είχα καταλάβει ότι υπήρχαν πολλές άλλες γυναίκες που το έχουν υποστεί. Έχω βρεθεί ανάμεσα σε ηθοποιούς κι έχω ακούσει την ίδια ιστορία από γυναίκα που δεν ήξερα. Δεν είχα το θάρρος, ζητώ συγγνώμη από όλα τα κορίτσια μετά από εμένα που δεν είχα το θάρρος να το σταματήσω. Θέλει πολύ θάρρος, ταραζόμαστε όλες. Και οι 14 είμαστε πάρα πολύ ταραγμένες. Μιλάω με γυναίκες που δεν τις ξέρω και νιώθω τόσο οικεία, σαν αδερφές

«Τώρα δεν φοβόμαστε. Θέλουμε να σταματήσει αυτό εδώ. Φτάνει. Κάθε μορφή βίας», ήταν το πολύ ηχηρό μήνυμα που έστειλε η Τζένη Μπότση μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ εξήγησε πώς η Σοφία Μπεκατώρου έδωσε δύναμη σε όλους να βγουν και να μιλήσουν τώρα:

Δεν το θυμήθηκα τώρα, δεν το είχα ξεχάσει ποτέ. Ευχαριστώ πολύ τη Σοφία Μπεκατώρου, να ήξερε το καλό που έχει κάνει. Μας άνοιξε έναν δρόμο και αδράξαμε την ευκαιρία. Ευτυχώς. Στην αρχή είχαμε τις αμφιβολίες μας. Αλλά είπαμε πάμε, τώρα. Δεν θα μπορούσα να είχα κάνει τίποτα τότε. Δεν θα μας είχε πιστέψει κανείς τότε. Τώρα που αισθάνομαι ότι νιώθω ότι αλλάζει η κοινωνία μας ήρθε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Ένιωσα ατρόμητη, ότι τώρα θα τα καταφέρω. Ένιωσα την ευθύνη να δείξω στην κόρη μου να λέει την αλήθεια χωρίς να φοβάται

Δες τη συνέντευξη που έδωσε η Τζένη Μπότση στη Σία Κοσιώνη:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η Τζένη Μπότση σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση στη Σία Κοσιώνη για τη σεξουαλική παρενόχληση- «Ξεκινήσαμε 3 γυναίκες την καταγγελία και τώρα είμαστε 14» εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα