Η θετική είδηση της ημέρας: Το εμβόλιο για τον Έμπολα είναι 100% αποτελεσματικό

18:59 24/12/2016 - Πηγή: iPop

Λίγο πριν το τέλος του 2016, μια θετική είδηση έρχεται να δώσει ελπίδα σε χιλιάδες ανθρώπους! Ένα πειραματικό εμβόλιο για τον ιό Έμπολα είναι 100% αποτελεσματικό, ισχυρίζεται νέα έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Lancet.

Ο ιός Έμπολα απ’ το 2013 είναι μια ιδιαίτερα θανατηφόρα ασθένεια, που έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 11.300 ανθρώπων απ’ την Δυτική Αφρική, συμπεριλαμβανομένων εργαζομένων στον τομέα της Υγείας, οι οποίοι επιχειρούσαν

να θεραπεύσουν τους ασθενείς και νόσησαν.

Το CNN αναφέρει ότι το πειραματικό εμβόλιο δοκιμάστηκε στην Γουινέα το 2015 σε άτομα που βρίσκονταν σε επαφή με ασθενείς του ιού Έμπολα. Αρχικά, το εμβόλιο δόθηκε μόνο σε άτομα άνω των 18 ετών. Μετά τα πρώτα αποτελέσματα που χαρακτηρίστηκαν ως «εξαιρετικά ελπιδοφόρα» απ’ τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το εμβόλιο δόθηκε σ’ όλους όσους είχαν ανάγκη.

Η εφημερίδα New York Daily News αναφέρει απ’ την πλευρά της ότι μέχρι στιγμής 11.000 άτομα έχουν λάβει το εμβόλιο και κανένα απ’ αυτά δεν εμφάνισε συμπτώματα του Έμπολα αφού εμβολιάστηκε.

Ο κολοσός της φαρμακοβιομηχανίας Merck έχει λάβει άδεια στις ΗΠΑ για να κυκλοφορήσει το εμβόλιο. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να έχει 300.000 δόσεις έτοιμες για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Photo: Doctors Without Borders

The post Η θετική είδηση της ημέρας: Το εμβόλιο για τον Έμπολα είναι 100% αποτελεσματικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα