Η θετική είδηση της ημέρας: Η Αυστραλία δεσμεύεται για κλιματική ουδετερότητα και δίνει το σωστό παράδειγμα (Αν κι άργησε να αναλάβει δράση)

19:11 26/10/2021 - Πηγή: iPop

Με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής να είναι πλέον εμφανείς σ’ όλους μας, τα κράτη και οι Κυβερνήσεις οφείλουν να αναλάβουν πιο ενεργή δράση για τη μείωση των εκπομπών αερίου. Η Αυστραλία, μια χώρα που έχει κατηγορηθεί ότι έχει καθυστερήσει να αναλάβει σοβαρή δράση για το κλίμα, προχώρησε σε μια δέσμευση που μόνο χαρά μπορεί να μας φέρει: Κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2050. Το ανακοίνωσε ο Αυστραλός Πρωθυπουργός και εάν αυτή η δέσμευση γίνει

πραγματικότητα, είναι ένα πολύ θετικό βήμα και σίγουρα ένα παράδειγμα προς μίμηση.

Ο Σκοτ ​​Μόρισον δημοσίευσε το σχέδιο της Κυβέρνησης για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών αερίων μέχρι το 2050, ενώ ο στόχος, όπως είπε, είναι για το 2030 μεταξύ 30% και 35%.

Το άγαλμα του πνιγμένου κοριτσιού στο Μπιλμπάο κατάφερε να κάνει όλο τον κόσμο να μιλά για την κλιματική αλλαγή

Τα μέλη του Εθνικού Κόμματος αντιστάθηκαν, ωστόσο, έτσι η ομοσπονδιακή Κυβέρνηση τελικά δεν θα αναθεωρήσει προς το παρόν τον επίσημο στόχο εκπομπών του 2030, διατηρώντας τη δέσμευση 26-28%, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2005 που συμφωνήθηκαν στο Παρίσι.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, μιλώντας για το σχέδιο, το χαρακτήρισε ως έναν πρακτικό τρόπο να μηδενιστούν οι εκπομπές αερίων της Αυστραλίας έως το 2050. Όμως, σύμφωνα με το σχέδιο, σχεδόν το 1/3 του έργου μείωσης αποτελείται από περικοπές μέσω απροσδιόριστων «τεχνολογικών καινοτομιών» και «παγκόσμιων τάσεων», ενώ θα επιτευχθεί επιπλέον 20% μέσω ανεξήγητων αντισταθμίσεων.

Μια καμπυλωτή γέφυρα στο Βίλνιους της Λιθουανίας δημιουργεί ένα πράσινο περιβάλλον και μάχεται ενάντια στην κλιματική αλλαγή!

Σημειώνεται πως η Αυστραλία έχει απ’ τις υψηλότερες εκπομπές στον κόσμο και εδώ και πολύ καιρό δεν έχει καταφέρει να δεσμευτεί στον ίδιο βαθμό με άλλες ανεπτυγμένες χώρες για τη μείωση των εκπομπών.

Προς το παρόν, πάντως, η Κυβέρνηση δεν έδωσε στη δημοσιότητα το μοντέλο που στηρίζει το σχέδιο και αποφάσισε να κρατήσει μυστικές τις λεπτομέρειές του. Ωστόσο, υποσχέθηκε να εξασφαλίσει την υποστήριξη του λαού για τον στόχο.

Το σχέδιο, που χαρακτηρίστηκε απ’ τον Αυστραλό Πρωθυπουργό ως «ο Αυστραλιανός τρόπος» (The Australian Way), υποστηρίζεται από έναν ενημερωμένο τεχνολογικό οδικό χάρτη που δίνει προτεραιότητα στις επενδύσεις σε καθαρό υδρογόνο, αποθήκευση ενέργειας, χάλυβα χαμηλών εκπομπών και αλουμίνιο και δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα. Παράλληλα, προσθέτει την ηλιακή ενέργεια εξαιρετικά χαμηλού κόστους ως νέα προτεραιότητα. Η συνολική επένδυση ανέρχεται συνολικά σε 20 δισ. δολάρια.

Δεν θα αθετήσουμε τη δέσμευση που αναλάβαμε στις τελευταίες εκλογές τροποποιώντας τους στόχους μας για τη μείωση των εκπομπών ως το 2030

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η θετική είδηση της ημέρας: Η Αυστραλία δεσμεύεται για κλιματική ουδετερότητα και δίνει το σωστό παράδειγμα (Αν κι άργησε να αναλάβει δράση) εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα