Η τέλεια ζεστή σοκολάτα γίνεται με κουβερτούρα!

17:33 19/10/2020 - Πηγή: iPop

Μας έλειψαν αυτά τα απογεύματα του Χειμώνα, που κάθεσαι με το ταίρι σου στον καναπέ, έχετε αναμμένο το τζάκι και βλέπετε την αγαπημένη σας σειρά ενώ απολαμβάνετε ένα ζεστό ρόφημα! Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτιάξεις ένα ρόφημα σοκολάτας, όμως, ο καλύτερος τρόπος είναι η ζεστή σοκολάτα με κουβερτούρα!

Την έχουμε δοκιμάσει πολλές φορές και κάθε φορά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο επιτυχημένο! Το μυστικό είναι ότι αφήνεις την κουβερτούρα

να λιώσει σιγά σιγά στο γάλα μέχρι να αποκτήσει μια βελούδινη υφή!

Τα υλικά για την ζεστή σοκολάτα με κουβερτούρα:1 κούπα φρέσκο γάλα ή 3/4 κούπας γάλα και 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος70 γραμμάρια κουβερτούρα της επιλογής σου (γάλακτος, μαύρη, λευκή)1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ1-2 κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη ή κατά βούληση, ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλουμε την σοκολάτα μας, αλλά και το εάν έχει ζάχαρη ή όχι η κουβερτούραΠώς θα φτιάξεις την ζεστή σοκολάτα με κουβερτούρα;Ζεσταίνουμε το γάλα (ή και την κρέμα γάλακτος) σ’ ένα κατσαρολάκι, ενώ φροντίσουμε να αφήσουμε λίγο απ’ έξω για να διαλυθεί το κορν φλάουερ.Προσθέτουμε σιγά σιγά την κουβερτούρα σε κομματάκια, ενώ ανακατεύουμε καλά.Στο μεταξύ, λιώνουμε το κορν φλάουερ στο γάλα που έχουμε αφήσει στην άκρη και το προσθέτουμε στο μείγμα.Βάζουμε όση ζάχαρη θέλουμε και απολαμβάνουμε!

Tip: Εάν δεν έχεις πολλή κουβερτούρα, μπορείς να βάλεις λίγη κουβερτούρα και λίγο κακάο σε σκόνη. Επιπλέον, μπορείς να προσθέσεις κι άλλα υλικά στην σοκολάτα σου, όπως ξύσμα πορτοκαλιού, κάποιο αλκοόλ, κανέλα κτλ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η τέλεια ζεστή σοκολάτα γίνεται με κουβερτούρα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα