Η Σαντορίνη στο Μέγαρο Μουσικής

12:32 1/11/2014 - Πηγή: iPop

Το Μέγαρο Μουσικής υποδέχεται το βιβλίο » Σαντορίνη, η αμπελόεσσα νήσος». Στις αρχές Νοεμβρίου η Ένωση Συναιτερισμών Θηραϊκών Προιιόντων παρουσίαση ένα βιβλίο, ταξίδι στον τρόπο παραγωγής του κρασιού και τους αμπελώνες της Σαντορίνης. Για το βιβλίο αυτό συνεργάστηκαν φωτογράφοι, συγγραφείς, ζωγράφοι και ποιητές.

Ο φωτογράφος, Δημήτρης Ταλιάνης, μέσα από τις φωτογραφίες του προσπάθησε να αποτυπώσει κάθε μαγική στιγμή της παραγωγής κρασιού. Το κλάδεμα, το θειάφισμα, ο τρύγος, η οινοποίηση αποτυπώνονται με έναν μαγικό τρόπο στις σελίδες του βιβλίου μέσα

από τα σχέδια της ζωγράφου , Γαβριέλλας Μαυρίδη. Ο Πάνος Θεοδωρίδης, επιμελείται το εισαγωγικό κείμενο καθώς και 80 κείμενα- σχόλια των φωτογραφιών. Και ο ποιητής, Διονύσης Καρατζας δίνει μια πιο ρομαντική πινελιά στην κάθε σελίδα. Όπως είναι φυσικό το έργο δεν θα ήταν ολοκληρωμένο αν δεν έπαιρναν μέρος γεωπόνοι και οινολόγοι.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Δημήτρης Χατζηνικολάου, δημοσιογράφος, ο Γίαννης Τσεκλένης, σχεδιαστής, ο Μάρκος Καφούρος, πρόεδρος των Συναιτερισμών Θηραϊκών Προϊόντων καθώς και συντελεστές του βιβλίου. Και όλα αυτά υπό τη μουσική επιμέλεια του Ηλία Ανδριόπουλου.

Info!

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ, Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

Πότε: Δευτέρα 3 Νοεμβρίου

Ώρα: 19:00

Είσοδος ελέυθερη

The post Η Σαντορίνη στο Μέγαρο Μουσικής appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα