Η Ρωσία ονειρεύεται μια «μετα-δυτική» παγκόσμια τάξη

16:24 18/2/2017 - Πηγή: iPop

Το όραμα της Ρωσίας για μια «μετα-δυτική» παγκόσμια τάξη παρουσίασε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Sergey Lavrov, κατά την τοποθέτησή του στη διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο.

Ο κ. Lavrov ζήτησε να δημιουργηθεί μια «μετα-δυτική» παγκόσμια τάξη, λέγοντας πως η Ρωσία δε συμφωνεί με όσους την κατηγορούν για προσπάθεια να καταστρέψει την παγκόσμια φιλελεύθερη τάξη.

Κατά τον ίδιο, η κρίση αυτού του μοντέλου ήταν προδιαγεγραμμένη γιατί η ιδέα της πολιτικής και οικονομικής παγκοσμιοποίησης κατασκευάστηκε

από μια ομάδα επίλεκτων κρατών για να κυριαρχήσουν σε όλα τα υπόλοιπα.

Οι υπεύθυνοι ηγέτες πρέπει να κάνουν μια επιλογή. Ελπίζω πως αυτή η επιλογή θα είναι εκείνη μιας παγκόσμιας δημοκρατικής και δίκαιης τάξης. Αν θέλετε, αποκαλέστε την ‘μετα-Δύση

Σύμφωνα με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, στη νέα τάξη την οποία περιέγραψε, το κάθε κράτος «θα επιδιώκει την ισορροπία ανάμεσα στα συμφέροντά του και εκείνα των εταίρων του».

Αναφορικά με τις σχέσεις Ρωσίας- ΗΠΑ, ο Sergey Lavrov τόνισε πως η χώρα του δεν επιθυμεί τίποτε άλλο από μία σχέση αμοιβαίου σεβασμού.

Τι σχέσεις θέλουμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες; Σχέσεις πραγματιστικές αμοιβαίου σεβασμού, την αναγνώριση της κοινής ευθύνης μας για τη σταθερότητα του κόσμου

Τέλος, ο ίδιος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το δυναμικό της συνεργασίας στον πολιτικό, οικονομικό, ανθρωπιστικό τομέα είναι τεράστιο, προσθέτοντας ότι θα πρέπει ακόμη να γίνει πραγματικότητα, «είμαστε ανοικτοί στον βαθμό που είναι και οι Ηνωμένες Πολιτείες».

The post Η Ρωσία ονειρεύεται μια «μετα-δυτική» παγκόσμια τάξη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα