Η πρώτη ελληνίδα πιλότος σε ελικόπτερο Απάτσι

16:00 6/11/2014 - Πηγή: iPop

Φοράει τη στολή της, που ζυγίζει αρκετά κιλά, μπαίνει στο κόκπιτ και ελέγχει όλα τα μηχανικά συστήματα του ελικοπτέρου της πριν την πτήση. Και μετά πιλοτάρει το καλύτερο επιθετικό ελικόπτερο στον κόσμο, το Απάτσι. Και αποδεικνύει οτι μπορεί να το κάνει το ίδιο καλά με τους άνδρες συναδέλφους της.

Η Αθηνά Πανουργιά, η πρώτη ελληνίδα πιλότος σε ελικόπτερο Απάτσι μίλησε στο iPop και τα καταγράψαμε όλα με την κάμερά μας!

Μόλις 25 ετών, η Αρχιλοχίας Αεροπορίας Στρατού, Αθηνά Πανουργιά,

είναι η πρώτη Ελληνίδα πιλότος Απάτσι. Και χαρίζει πλούσιο θέαμα στους συναδέλφους της, καθώς και τους δημοσιογράφους και τεχνικούς, που απαθανατίζουν την στιγμή με τις κάμερές τους.

Πετάει σε χαμηλό ύψος, κάνει εκπληκτικούς ελιγμούς και εντυπωσιάζει με την άρτια εκπαίδευσή της.

Και πέρα από τις ικανότητές της, κάνει υπερήφανους όλους τους έλληνες με τις δηλώσεις της. Δες τι είπε στην εκπομπή LiveU της Πόπης Τσαπανίδου.

Και ο Ταξίαρχος Αθανάσιος Τσιλικούδης όμως μιλάει με θαυμασμό για την Αθηνά Πανουργιά και εξηγεί πως ό,τι κατάφερε, το έκανε με σκληρή δουλειά και τονίζει πως δεν της χαρίστηκε τίποτα, επειδή είναι γυναίκα!

Δυο λόγια για το Απάτσι:

Το πιλοτήριο είναι διθέσιο με τον κυβερνήτη να κάθεται στο πίσω κάθισμα και τον συγκυβερνήτη ή πυροβολητή στο εμπρός.
Έχει σχεδιαστεί για να επιτίθεται και να επιβιώνει την ημέρα, τη νύχτα, σε ακραίες καιρικές και κλιματολογικές συνθήκες.
Η αποστολή του είναι η καταστροφή στόχων, όπως άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα.

Το κύριο όπλο του είναι ο κατευθυνόμενος απο λέιζερ πύραυλος HELLFIRE. Ειναι ικανό να φέρει μέχρι και 16 πυραύλους Hellfire, που χρησιμοποιούνται κυρίως για την καταστροφή αρμάτων, τεθωρακισμένων οχημάτων και άλλων στόχων όπως σκέπαστρα, κέντρα διοικήσεως, σταθμούς ραντάρ κ.α.

Μπορεί επισης να φέρει 76 ρουκέτες αναδιπλούμενου πτερυγίου, για χρήση ενάντια σε εχθρικό προσωπικό, οχήματα ελαφριάς θωράκισης και άλλους ελαφρά τεθωρακισμένους, μη ανθεκτικούς στόχους.

Υπάρχει επίσης και το Αυτόματο Πυροβόλο M-230 με 1200 βλήματα 30 χιλιοστών.

The post Η πρώτη ελληνίδα πιλότος σε ελικόπτερο Απάτσι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα