Η πιο αφράτη, σπιτική βασιλόπιτα για όλη την οικογένεια!

15:02 30/12/2019 - Πηγή: iPop

Πρωτοχρονιά χωρίς βασιλόπιτα γίνεται; Δεν γίνεται! Γι΄αυτό κι εμείς φτιάχνουμε σπιτική βασιλόπιτα για όλη την οικογένεια με τα πιο νόστιμα υλικά!

Η σπιτική βασιλόπιτα είναι πάντα η πιο νόστιμη αφού είναι φτιαγμένη με αγάπη. Φρόντισε, λοιπόν, να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να τη φτιάξεις και φυσικά μην ξεχάσεις να βάλεις το φλουρί!

Τι θα χρειαστείς;3 φλιτζάνια αλεύρι2 φλιτζάνια ζάχαρη1 φλιτζάνι βούτυρο1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού4
αυγά2 κουταλιές της σούπας baking powderΞύσμα από 2 πορτοκάλια (1 κουταλάκι για τη ζύμη, 1 για την επικάλυψη)1-2 κουταλιές κονιάκΖάχαρη άχνη (για επικάλυψη)Σπόροι ροδιού (για διακόσμηση)Διακοσμητικά δεντρολίβαναΠώς θα τη φτιάξεις;Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Βάζουμε λίγο αντικολλητικό σπρέι σε ένα ταψί και αλευρώνουμε.Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι και το baking powder κι αφήνουμε στην άκρη.Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Πριν προσθέσουμε το ένα αυγό, ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε το επόμενο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα, ρίχνουμε το ένα κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού.Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι στο μεγάλο μπολ και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού. Σταδιακά μαζί με το μείγμα με το αλεύρι.Ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο από το μεγάλο μπολ στο ταψί και ψήνουμε για περίπου μια ώρα. Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο το cake μας. Αφήνουμε να κρυώσει.Για να το διακοσμήσουμε προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, καλύπτοντας ομοιόμορφα ολόκληρη την επιφάνεια.Με το ρόδι σχηματίζουμε το 2020 και χρησιμοποιούμε και τα κλαδάκια δεντρολίβανου για να ολοκληρώσουμε τη διακόσμηση. Τέλος, προσθέτουμε και το υπόλοιπο ξύσμα πορτοκαλιού και η βασιλόπιτά μας είναι έτοιμη!

Υπενθύμιση: Μην ξεχάσεις το φλουρί!

Δες κι αυτή τη συνταγή:

Η συνταγή μας για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι: Παϊδάκια με πορτοκάλι και μέλι

Photo: zoewithlove.me

Το άρθρο Η πιο αφράτη, σπιτική βασιλόπιτα για όλη την οικογένεια! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα