Η νέα Κυβέρνηση της Theresa May

08:28 12/6/2017 - Πηγή: iPop

Λίγες μέρες μετά την εκλογή της, η Theresa May ανακοίνωσε ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, προχωρώντας σε μικρές αλλαγές, ενώ την ίδια στιγμή η θέση της δεν είναι πλέον τόσο ισχυρή, λόγω της απώλειας της απόλυτης πλειοψηφίας στις εκλογές της 8ης Ιουνίου.

Οι αλλαγές στα Υπουργεία

Ο Damian Green, ο οποίος είχε διατελέσει ως Υπουργός Εργασίας και Συντάξεων, αναλαμβάνει το

αξίωμα του πρώτου υπουργού, με αρμοδιότητες αντίστοιχες μ’ εκείνες ενός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.

Ο πρώην Υπουργός Οικονομίας, David Gauke, αναλαμβάνει τη θέση του Υπουργού Εργασίας και Συντάξεων, ενώ ο David Lidington, Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, αναλαμβάνει υπουργός Δικαιοσύνης.

Η Liz Truss, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, μεταφέρεται στο υπουργείο Οικονομικών κι αναλαμβάνει χρέη υφυπουργού, καθώς είχε επικριθεί το προηγούμενο διάστημα για το έργο της.

Οι παραπάνω μικρές αλλαγές στα Υπουργεία, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, δείχνουν την εξασθενημένη θέση στην οποία βρίσκεται η Theresa May.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Jeremy Hunt παραμένει στο υπουργείο Υγείας, παρά τις επικρίσεις για τη διαχείριση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Kαι ο Liam Fox διατηρεί τη θέση του ως υπουργός Διεθνούς Εμπορίου, ένα χαρτοφυλάκιο το οποίο δημιουργήθηκε μετά την απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Photo: © Jonathan Ernst / Reuters

The post Η νέα Κυβέρνηση της Theresa May appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα