Η Μικρά Αγγλία στέλνει την Ελλάδα στα Όσκαρ

15:41 10/9/2014 - Πηγή: iPop

Πρόκειται για την ταινία «Μικρά Αγγλία», η οποία πλέον πήρε το δρόμο για τα Όσκαρ και κάνει όλη την Ελλάδα υπερήφανη για αυτό το επίτευγμα.

Η ταινία είναι βασισμένη στο Best Seller της Ιωάννας Καρυστιανή, Μικρά Αγγλία και την σκηνοθετεί ο Παντελής Βούλγαρης. Το σενάριο αφηγείται τις ζωές των γυναικών της Άνδρου

και μας μεταφέρει στην εποχή του 1930-1940. Έρωτας, αγάπη και πάθος σε μια περίοδο, όπου η κοινωνία και οι αντιλήψεις ήταν διαφορετικές απ’ότι σήμερα. Όταν μια γυναίκα αγαπά τον υποπλοίαρχο, η μητέρα της την παντρεύει με τον πλούσιο γιο του πλοιοκτήτη. Ένα ερωτικό σύμπλεγμα, το οποίο εμπλέκει τέσσερα πρόσωπα και μας παρουσιάζει μέσα από τον πόλεμο της αγάπης την κατάσταση στην Ελλάδα του τότε.

Η ταινία έχει αποσπάσει έξι βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και μία τριπλή βράβευση στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ της Σανγκάης. Οι κατηγορίες για τα εννέα βραβεία ήταν τα σκηνικά, τα κοστούμια, τη φωτογραφία, τον ήχο και το μακιγιάζ, καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και γυναικείας ερμηνείας για την πρωταγωνίστρια Πηνελόπη Τσιλίκα.

The post Η Μικρά Αγγλία στέλνει την Ελλάδα στα Όσκαρ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα