Η Κομισιόν απευθύνει νέα έκκληση για τη μετεγκατάσταση προσφύγων- Στη δημοσιότητα αριθμοί που σοκάρουν

16:47 9/11/2016 - Πηγή: iPop

Νέα έκκληση απευθύνει η Κομισιόν αναφορικά με τη μετεγκατάσταση προσφύγων επισημαίνοντας, πως αυτή προχωρά με εξαιρετικά αργό ρυθμό. Παράλληλα, σε σχετική της έκθεση αναφέρεται σε αριθμούς και τονίζει συγκεκριμένα, πως «από 28 Σεπτεμβρίου έως τις 8 Νοεμβρίου, μετεγκαταστάθηκαν 1.212 άτομα, ήτοι 921 από την Ελλάδα και 291 από την Ιταλία».

H Επιτροπή στην έκθεση της υπογραμμίζει:

Η μείωση του αριθμού των μεταφορών τον Οκτώβριο (779 άτομα,

εκ των οποίων 549 από την Ελλάδα και 230 από την Ιταλία) αντικατοπτρίζει ιδίως τον μικρό αριθμό των δεσμεύσεων που αναλήφθηκαν τον Αύγουστο, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα χαμηλότερους ρυθμούς μεταφορών

Και επίσης ξεκαθαρίζει ότι «ο αριθμός των μετεγκαταστάσεων που έχουν προγραμματιστεί και εκτελεστεί μέχρι στιγμής τον Νοέμβριο υποδηλώνει ότι η μείωση αυτή μάλλον αποτελεί εξαίρεση -παροδική μείωση και όχι μακροπρόθεσμη πτώση».

Τι δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος;

Ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών και είπε:

Μετά τις θετικές τάσεις που παρατηρήσαμε τόσο για την μετεγκατάσταση όσο και για την επανεγκατάσταση μετά το καλοκαίρι, τώρα είναι η στιγμή να τις διατηρήσουμε. Αισθάνομαι ικανοποίηση για το έργο που επιτελούν τα κράτη-μέλη και θα ήθελα να δω να υπάρχουν σταθερός αριθμός δεσμεύσεων, ταχύρρυθμες διαδικασίες και σταθερός αριθμός μετεγκαταστάσεων κάθε εβδομάδα

Ενώ παράλληλα σημείωσε «Πρέπει να γίνουν περισσότερα, και γρήγορα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι αυξανόμενες αφίξεις στην Ιταλία και οι πολλές χιλιάδες εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα. Έπειτα από ένα έτος εφαρμογής των προγραμμάτων, προσδοκούμε ότι τα κράτη-μέλη θα εντείνουν τις προσπάθειές τους για να τηρήσουν τη δέσμευσή τους και να συμμορφωθούν πλήρως προς τις υποχρεώσεις τους».

Η Επιτροπή τονίζεται, πως καλεί τα κράτη-μέλη να εντείνουν τις προσπάθειές τους έτσι ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των μεταφορών ανά μήνα.

Την ίδια στιγμή, η Κομισιόν ζητά από τις χώρες που δεν έχουν αναλάβει δεσμεύσεις ή δεν έχουν μετεγκαταστήσει κανένα αιτούντα άσυλο « να το πράξουν χωρίς καθυστέρηση και να γίνουν περισσότερα για να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι που είναι επιλέξιμοι για μετεγκατάσταση μεταφέρονται σε σύντομο διάστημα».

Κάλεσμα στην Ελλάδα και την Ιταλία:

H Επιτροπή ενθαρρύνει την χώρα μας να προβεί στη δημιουργία νέων κέντρων μετεγκατάστασης. Επίσης, ζητά από την Ιταλία να υλοποιήσει τις ρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με την Europol.

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Η Κομισιόν απευθύνει νέα έκκληση για τη μετεγκατάσταση προσφύγων- Στη δημοσιότητα αριθμοί που σοκάρουν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα