Η γυμναστική είναι οικογενειακή υπόθεση

15:53 4/12/2014 - Πηγή: iPop

Μπορεί τα παιδιά σου είναι μικρά (όχι βρέφη) αλλά πρέπει από νωρίς να μάθουν τον υγιεινό τρόπο ζωής. Πρέπει από μικρό να ξέρει τι τρώει αλλά και ότι η γυμναστική είναι το κλειδί για μια ισορροπημένη ζωή. Το πιο απλό πράγμα είναι να το βάλεις να παίζει μπάσκετ στην τοπική ομάδα ή αν είναι κορίτσι να ξεκινήσει το μπαλέτο ή τη ρυθμική. Αυτό όμως δεν σου εξασφαλίζει ότι θα έχεις θετικά αποτελέσματα.

Τα μικρά παιδιά αυτό που έχουν στο μυαλό τους είναι πως θα βρουν την ευκαιρία για να παίξουν περισσότερο. Ειδικά αν πηγαίνουν σχολείο, η επιθυμία τους γίνεται ακόμα πιο έντονη. Μια εξωσχολική ασχολία μπορεί φανεί στο παιδί σου σαν αγγαρεία γιατί είναι αναγκασμένο να πηγαίνει. Και μετά από λίγο καιρό δεν θα θέλει να ξαναπάει. Πρέπει να ξέρεις ότι ο καλύτερος τρόπος για γυμναστεί το παιδί σου είναι να γυμναστεί μαζί σου. Και το παιδί σου θα γυμναστεί αλλά και εσύ. Η γυμναστική είναι οικογενειακή υπόθεση που θα σε κάνει να την αγαπήσεις και εσύ αλλά και το παιδί σου.

Αν δουλεύεις πολλές ώρες και δεν βλέπεις πολύ το παιδί σου, η γυμναστική είναι ένας λόγος να κάνετε κάτι μαζί. Το παιδί θα ξετρελαθεί στην ιδέα ότι θα περάσετε λίγο χρόνο μαζί. Μπορείτε να κάνετε μαζί γυμναστεί ακόμα και μέσα στο σπίτι και να ανταγωνίζεστε για το ποιος κάνει τις ασκήσεις καλύτερα. Τώρα αν δεν ξέρεις τι ασκήσεις να κάνεις στο σπίτι, εμείς σου έχουμε πει τι να κάνεις.

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις γυμναστική με το παιδί σου είναι να γίνει μέσω ενός παιχνιδιού. Και μέσα στο σπίτι με την βοήθεια της τεχνολογίας μπορείς να γυμναστείς με το παιδί σου. Μέχρι και video games υπάρχουν για γυμναστική. Τώρα αν θέλεις οι δραστηριότητες σας να μεταφερθούν και έξω από το σπίτι, επίσης υπάρχουν παιχνίδια για να δραστηριοποιηθείτε εκτός σπιτιού. Μην σου φανεί περίεργο αν το παιδί σου, σου ζητήσει να παίξετε μπάσκετ μαζί, ενώ πριν καιρό σου είπε ότι δεν θέλει άλλο να συνεχίσει στην ομάδα που ήταν. Έχει άλλη χάρη να παίζεις με την οικογένεια σου…

Ακόμα και μια φορά την εβδομάδα ένας περίπατος στο δάσος μπορεί να σας κάνει καλό. Το παιδί σου θα δει αυτή την εμπειρία ως περιπέτεια. Σίγουρα θα θέλει να ανακαλύψετε μαζί τα μυστικά του δάσους και σίγουρα εσύ θα θες να δείξεις στο παιδί σου πόσο καλός πρόσκοπος ήσουν (#not).

Στα παιδιά αρέσει ο ανταγωνισμός και πάντα βρίσκουν λόγους για να συμμετάσχουν σε έναν αυτοσχέδιο διαγωνισμό. Βλέπε όποιος φτάσει πρώτος στο αμάξι είναι δυνατός σαν τον Σούπερμαν και άλλα τέτοια. Αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτείς και να φτιάξεις ένα εβδομαδιαίο διαγωνισμό για το ποιος θα κάνει τις περισσότερες δραστηριότητες. Σίγουρα το παιδί σου θα βάλει τα δυνατά του για να κερδίσει εκείνο τον διαγωνισμό. Αν βάλεις και ένα μικρό δωράκι για τον νικητή τότε γίνεται πιο δελεαστικό.

The post Η γυμναστική είναι οικογενειακή υπόθεση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα