Η Γερμανία λέει «όχι» σε άλλη εκταμίευση χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ

15:36 31/10/2016 - Πηγή: iPop

«Όχι» σε άλλη εκταμίευση χωρίς το ΔΝΤ λέει η Γερμανία την ώρα που οι πολιτικοί σε Βερολίνο αλλά και σε Αθήνα καλλιεργούν ήδη σενάρια τα οποία κάνουν λόγο για ένα νέο τέταρτο μνημόνιο.

Να σημειωθεί, πως η κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, φέρεται

να επανέρχεται στο ζήτημα της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρέχον πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, και ξεκαθαρίζει πως «πριν την καταβολή περαιτέρω δόσεων θα πρέπει να διευθετηθεί η συμμετοχή του Ταμείου».

Σε σχετικό της άρθρο την Δευτέρα η εφημερίδα Bild σημειώνει χαρακτηριστικά:

Η καγκελάριος, ο υπουργός Οικονομικών και εγώ υποσχεθήκαμε στην κοινοβουλευτική ομάδα ότι το ΔΝΤ θα συμμετέχει, και αυτό εξακολουθεί να ισχύει

Την ίδια, όμως, στιγμή χριστιανοδημοκράτης πολιτικός επισήμανε πως «όσο δεν συμμετέχει το ΔΝΤ, δεν θα εγκριθεί άλλη οικονομική βοήθεια. Αυτό το γνωρίζει και ο υπουργός Οικονομικών».

Ποιοι θεωρούν «δεδομένο» ότι θα χρειαστεί και τέταρτο πακέτο βοήθειας;

Μεγάλη είναι η μερίδα των Γερμανών βουλευτών που φαίνεται να θεωρεί σχεδόν βέβαιο ότι «η χώρα θα χρειαστεί και τέταρτο πακέτο βοήθειας».

Θυμίζουμε, πως ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) βουλευτής Πέτερ Ραμσάουερ και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του γερμανικού Κοινοβουλίου, σε συνέντευξη του το Σάββατο εξήγησε «βαδίζουμε κατευθείαν προς ένα τέταρτο πρόγραμμα βοήθειας».

Ενώ ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, είπε «το αργότερο το 2018 θα ξεκινήσει και πάλι η συζήτηση για πακέτα διάσωσης δις».

The post Η Γερμανία λέει «όχι» σε άλλη εκταμίευση χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα