Η επιστημονική εξήγηση γιατί δεν μπορείς να σταματήσεις να βλέπεις video με μωρά ζώων

09:13 4/5/2017 - Πηγή: iPop

Παραδέξου το: Πάντα λατρεύεις να βλέπεις videos με κουτάβια, γατάκια, ελεφαντάκια, μικρά πάντα και όλα τα υπόλοιπα μωρά του ζωικού βασιλείου! Αυτό δεν είναι καθόλου περίεργο και μάλιστα πλέον έχει κι επιστημονική εξήγηση!

Όταν βλέπεις τέτοια videos, το μόνο που σκέφτεσαι είναι ότι θα ήθελες να είσαι στον ίδιο χώρο μ’ αυτά τα μωρά ζώων και να τα πάρεις μια μεγάλη αγκαλιά!

Η ανθρωπολόγος Sarah Blaffer Hrdy του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας απαρίθμησε τα χαρακτηριστικά

τα οποία κάνουν τα μωρά, είτε είναι ανθρώπου, είτε απ’ το ζωικό βασίλειο να είναι τόσο ελκυστικά και να μας κάνουν να λιώνουμε:

Είναι μικρά και ανήμποραΕίναι στρουμπουλά ή γεμάτα απαλό τρίχωμαΕίναι εύκολο να τα πάρεις αγκαλιά λόγω του μεγέθους τους

Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι από εμάς βρίσκουμε για τα μωρά χαρακτηρισμούς όπως μπισκοτάκι, φυστικάκι, λαγουδάκι κτλ.

Όλοι οι άνθρωποι έχουν ιδιαίτερη αδυναμία σε κάτι που είναι μικρό και χαριτωμένο κι όταν αυτό είναι πρωταγωνιστής σε κάποιο video, πώς μπορείς να ξεκολλήσεις τα μάτια σου από πάνω του;

Τα πάντα θεωρούνται οι κυρίαρχοι στην κορυφή της γλυκύτητας, ενώ ακόμα κι όταν μεγαλώσουν ακόμα θεωρούνται χαριτωμένα απ’ τους ανθρώπους!

Αν δεις το παρακάτω video, δεν θα έχεις πλέον απορίες στο γιατί απολαμβάνεις να βλέπεις εικόνες με μικρά ζωάκια!

The post Η επιστημονική εξήγηση γιατί δεν μπορείς να σταματήσεις να βλέπεις video με μωρά ζώων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα