Η επίγνωση της ομορφιάς και η κακία πάνε μαζί

18:01 2/5/2014 - Πηγή: iPop

Σε πόσες χαζοαμερικάνικες ταινίες έχει αναπαραχθεί το κλισέ όμορφη και bitch; Από ό,τι φαίνεται υπάρχουν βάσιμοι ισχυρισμοί ότι είναι πραγματικό φαινόμενο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Stanford Graduate School of Business στην Καλιφόρνια, όταν κάποιος αισθάνεται ότι είναι ελκυστικός και έχει επίγνωση της ομορφιάς του, αποκτά τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του που νομίζει ότι ανήκει σε ανώτερη κοινωνική τάξη.

Η έρευνα είναι η πρώτη

στην οποία επιχειρήθηκε σαφής σύνδεση μεταξύ των αντιλήψεων των ανθρώπων για την ελκυστικότητα τους και τη στάση τους απέναντι στην ανισότητα και τις ιεραρχίες.

Το πείραμα

Οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να περιγράψουν κάποια περίοδο ή στιγμή που ένιωθαν περισσότερο ή λιγότερο ελκυστικοί.

Στη συνέχεια τους ρώτησαν αν συμφωνούν με φράσεις, όπως «κάποιες ομάδες ανθρώπων είναι κατώτερες από κάποιες άλλες» και «η μείωση των μισθών για τις γυναίκες και τις εθνοτικές μειονότητες αντανακλούν απλώς χαμηλότερο επίπεδο δεξιοτήτων και εκπαίδευσης».

Το συμπέρασμα

Βρήκαν ότι ακόμα και αναμνήσεις από μέρες που οι συμμετέχοντες δεν ένιωθαν ελκυστικοί ή που είχαν αντίθετα εισπράξει πολλά κοπλιμέντα επηρεάσαν τον τρόπο που αντιμετώπιζαν την ανισότητα.

«Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι φαίνεται να θεωρούν λογική την ιεραρχία και τη διαφορά των κοινωνικών τάξεων, όταν νομίζουν ότι είναι ελκυστικοί και να αντιτάσσονται σε αυτή όταν δεν είναι» είπε ο καθηγητής Belmi .

Οι ερευνητές επίσης διαπίστωσαν ότι η αντίληψη κάποιου για την ελκυστικότητά του μπορεί να επηρεάσει ακόμα και το πόσο πιθανό είναι να δώσει χρήματα σε κάποιον φιλανθρωπικό σκοπό. Όσοι νόμιζαν ότι είναι ελκυστικοί, ήταν λιγότερο πιθανό να κάνουν δωρεές.

The post Η επίγνωση της ομορφιάς και η κακία πάνε μαζί appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα