«Η Ελλάδα δέχεται βοήθεια, η Αυστρία όχι»

18:48 9/3/2016 - Πηγή: iPop

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, κάνοντας «παράπονα» ότι η Ελλάδα δέχεται βοήθεια, ενώ η Αυστρία όχι.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αυστριακός Υπουργός είπε:

Η Αθήνα λαμβάνει τα πάντα σε βοήθεια τη στιγμή που η Αυστρία δεν έλαβε καμία διεθνή βοήθεια. Επιπλέον στην Ελλάδα

οι προσφυγικοί καταυλισμοί είναι άδειοι, γιατί οι άνθρωποι, ούτως ή άλλως, δεν θέλουν να παραμείνουν εκεί

Ο ίδιος χαιρέτισε το κλείσιμο του βαλκανικού δρόμου κι ερωτώμενος για το κατά πόσον αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότερους νεκρούς στη Μεσόγειο απάντησε:

Οι περισσότεροι νεκροί προκύπτουν όταν στην Ευρώπη έχουμε ανοικτή τη διέλευση, παρασύροντας τους να παίρνουν ολοένα και περισσότερο το δρόμο για την Ευρώπη. Εάν υποχωρήσουμε στο να θέλουν οι άνθρωποι να έρχονται μόνον στην Αυστρία ή στη Γερμανία, το ρεύμα δεν πρόκειται να έχει τέλος

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο κ. Κουρτς τόνισε πως «οι περισσότεροι μετανάστες δεν επιδιώκουν τίποτε άλλο παρά να αναζητήσουν μία καλύτερη ζωή στη Γερμανία ή στην Αυστρία».

Αυτό, όπως είπε, αποδεικνύεται από τις διαμαρτυρίες στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, «όπου οι πρόσφυγες είναι πρόθυμοι να ασκήσουν βία για να έλθουν από την Ελλάδα, μία χώρα-μέλος της ΕΕ, σε μία χώρα μη μέλος της ΕΕ, στη Μακεδονία. Κατανοώ τους ανθρώπους, αλλά η πολιτική ήταν λάθος. Οι πρόσφυγες πρέπει να παραμείνουν στην Ελλάδα και να υπάρξει περίθαλψή τους».

Όσον αφορά, τέλος, μια πιθανή συμφωνία ανάμεσα σε Ε.Ε. και Τουρκία, σχολίασε ότι δεν θα είναι λύση, αλλά «μπορεί να είναι μόνον ένα στοιχείο και η Ευρώπη θα πρέπει η ίδια να καταφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα μόνη της».

The post «Η Ελλάδα δέχεται βοήθεια, η Αυστρία όχι» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα