Η Εισαγγελέας εισηγείται την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης του Τσοχατζόπουλου

13:06 28/9/2016 - Πηγή: iPop

Να μην αποφυλακισθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζήτησε κατά την εισήγησή της, η Εισαγγελέας επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «αν βρεθεί εκτός φυλακής υπάρχει ο κίνδυνος να τελέσει νέες πράξεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος».

H εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να σημειωθεί πως παράλληλα χαρακτήρισε τον πρώην Υπουργό ως «ύποπτο τέλεσης αδικημάτων αλλά και ως ύποπτο φυγής».

Κατά την εισήγησή της

μάλιστα επισήμανε, ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν πρέπει να αποφυλακιστεί.

Αναφερόμενη στα προβλήματα υγείας τα οποία επικαλείται ο πρώην Υπουργός, ανέφερε πως «ναι μεν ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός έχει προβλήματα υγείας, ωστόσο, δεν πρόκειται να υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη από την παραμονή του στη φυλακή».

Για την ανατροφή του γιου του:

«Το παιδί σίγουρα μεγαλώνει χωρίς την παρουσία του πατέρα, αλλά έχει τη φροντίδα της μητέρας του και των παππούδων του και η βλάβη που θα υποστεί δεν θα είναι ανεπανόρθωτη» εξήγησε.

Για το αίτημα για βραχιολάκι:

Σχετικά με την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού με βραχιολάκι, η Εισαγγελέας ξεκαθάρισε πως «ο κατηγορούμενος δεν εμπίπτει στις διατάξεις για το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα» ενώ ξεκαθάρισε πως «ο αιτών θα μπορούσε με άλλα μέσα επικοινωνίας να οργανώσει τη διάπραξη και άλλων αδικημάτων».

Το λόγο πήραν οι συνήγοροι του κατηγορουμένου οι οποίοι τόνισαν πως η κατάσταση της υγείας του Άκη Τσοχατζόπουλου χειροτερεύει από τις συνθήκες νοσηλείας στη φυλακή και προσκόμισαν ιατρική βεβαίωσε που κάνει λόγο «για αποφλοίωση του εγκεφάλου, πάθηση που οδηγεί τον άνθρωπο να έχει απώλεια στην καθημερινότητά του».

«Δεν έχει την ιδιότητα του υπουργού πλέον, δεν έχει τη δυνατότητα να λάβει χρήματα από δωροδοκία, είναι 77 ετών. Ποια είναι τα άλλα εγκλήματα που θα διαπράξει ο κ. Τσοχατζόπουλος αν βρεθεί εκτός φυλακής; δεν μας το λέτε όμως. Υπονοείτε ότι έχει εκατομμύρια στην αυλή του; Μας λέτε ότι αν βγει ο Τσοχατζόπουλος θα πάει στο χωράφι του να βρει τα θαμμένα χρήματα να τα πάρει και να αρχίσει να ξεπλένει;» δήλωσε ο συνήγορος του και πρόσθεσε «ή θα μας πείτε καθαρά ότι πιστεύετε πως αυτός ο άνθρωπος έχει λεφτά και θα τα ξεπλύνει ή μην επικαλεστείτε κάτι τέτοιο ξανά».

Να τονισθεί, πως το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

The post Η Εισαγγελέας εισηγείται την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης του Τσοχατζόπουλου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα