Η έμπνευση της ημέρας: 92χρονος από τη Ρόδο κάνει θεαματική βουτιά από βατήρα και γίνεται viral – Τα «παράδοξα» μυστικά της μακροζωίας του

15:10 14/8/2022 - Πηγή: iPop

Τις εντυπώσεις έχει κλέψει 92χρονος από τη Ρόδο με τη βουτιά του από βατήρα 6 μέτρων και όλοι θαυμάζουν την γενναιότητα και τη θέλησή του για ζωή.

Η βουτιά του καταγράφηκε σε βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο Instagram και έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, ενώ στη λεζάντα γράφει χαρακτηριστικά:

«Την τελευταία μας μέρα στην Ελλάδα, αυτός ο κύριος (πιθανόν στα 80 του) κολυμπούσε και σιγά – σιγά ανέβηκε στον ψηλό βατήρα. Με κομμένη την ανάσα όλη η παραλία τον παρακολουθούσε καθώς έριχνε μια ματιά στη θάλασσα πριν βουτήξει. Για να σας δώσουμε μερικές πληροφορίες, πρόκειται για μία κατασκευή από τσιμέντο περίπου 6 μέτρων στη μέση της θάλασσας. Εκείνος κολύμπησε 5 λεπτά κόντρα στο κύμα, ανέβηκε τα 30 απότομα σκαλιά μέχρι την κορυφή και βούτηξε δίνοντας μας το τέλειο 10άρι».

Πριν 4 χρόνια έφυγε απ’ την πατρίδα του κι έφτασε με μια βάρκα στην Ελλάδα. Σήμερα, είναι αριστούχος στις Πανελλήνιες και σου δίνει την έμπνευση που χρειάζεσαι

Τι αποκάλυψε ο 92χρονος από τη Ρόδο για τα μυστικά της μακροζωίας του

Ο Γιώργος Καγκάη, σε συνέντευξή του στη rodiaki.gr, μίλησε για τις ασχολίες του, την αγάπη του για ζωή και την…αναισθησία.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως αγαπάει τη θάλασσα και το κολύμπι, που είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας του. «Στις 09:15 κάθε πρωί πέφτω. Χειμώνα- καλοκαίρι, εκτός αν βρέχει. Να στείλεις κάποιον 09:15. Κάνω εννιά βουτιές. Τρεις απ’ τον πρώτο βατήρα τον πιο χαμηλό, τρείς από τον δεύτερο, δύο από τον τρίτο και μία ξανά από τον πρώτο και βγαίνω έξω. Αυτή είναι η γυμναστική μου, κάθε μέρα», αποκάλυψε ο κ. Καγκάη.

Τόνισε, μάλιστα πως το μυστικό για να διατηρείται κανείς τόσο καλά είναι τόσο η γυμναστική, όσο και η αναισθησία. «Αυτό έλεγε η μάνα μου. Αναισθησία! Να μη σκέφτεσαι πολλά πράγματα. Η ζωή είναι ψεύτικη. Είμαστε ζώντες οργανισμοί κι εμείς, που γεννηθήκανε για να πεθάνουνε. Γι’ αυτό θέλει αδιαφορία. Να τρως καλά, να μη στενοχωριέσαι… Όταν είναι κανένας τύπος που σε στενοχωρεί, απομάκρυνέ τον».

3 μικρές ιστορίες έμπνευσης από έναν τεράστιο άνθρωπο που εξηγούν πως όλοι τελικά είμαστε ίδιοι, ίσοι, ήρωες!

Ο ίδιος κατάγεται από το Νεοχώρι και συνολικά είχε άλλα 7 αδέρφια, από τα οποία ζουν τα 3 μόνο. Το κολύμπι στη ζωή του ήρθε αναπάντεχα, αφού όπως περιγράφει, κάποιος τον έριξε στη θάλασσα όταν ήταν 7 ετών για να μάθει, στην Ψαροπούλα. Στα 15 του, ξεκίνησε να πέφτει από το τραμπολίνο και από τότε δεν έχει σταματήσει.

Στη ζωή του παντρεύτηκε και έχει ζήσει πολύ όμορφες στιγμές, ωστόσο η γυναίκα του πέθανε πριν τρία χρόνια.
«Έχω κάνει στην Αυστραλία 19 χρόνια. Από το 1951 έως το 1971. Όλες τις δουλειές τις έκανα. Έπινα ουισκάκι… Ουίσκι με παγάκια, έπινα μπύρες… Όρθιος για να μη μεθάω. Όταν είσαι, όρθιος δεν μεθάς».

Επιθυμία του; Να φτάσει 1.000 ετών, και εμείς θαυμάζουμε την όρεξη του για ζωή!

5 γυναίκες σύμβολα που η δύναμη της ψυχής τους μας δίνουν έμπνευση

Η θεματική βουτιά του κ. Καγκάκη που έγινε viral: Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dons (@donnamgmt)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η έμπνευση της ημέρας: 92χρονος από τη Ρόδο κάνει θεαματική βουτιά από βατήρα και γίνεται viral – Τα «παράδοξα» μυστικά της μακροζωίας του εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
92χρονος, Ρόδο,92chronos, rodo