Η δικογραφία Γιακουμάκη «καίει» την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων

11:40 29/2/2016 - Πηγή: iPop

Την σχολή στην οποία φοιτούσε ο άτυχος Βαγγέλης Γιακουμάκη «καίει» η δικογραφία η οποία είδε το φως της δημοσιότητας και αποτελεί πλέον καταπέλτη για όλα όσα συνέβαιναν, ενώ η διήγηση έκανε «τα στραβά μάτια».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η δικογραφία:

Έλαβαν χώρα γεγονότα ενδοσχολικής βίας σε βάρος του Γιακουμάκη και άλλων μαθητών που ζούσαν κάτω από απειλές και τον φόβο

Αξίζει να τονιστεί, πως σχετικά με τις ευθύνες που φέρει η σχολή για την τραγική κατάληξη

του εκφοβισμού που δεχόταν ο Β. Γιακουμάκης έχει σχηματιστεί δεύτερη δικογραφία η οποία εστιάζει «στην παράβαση καθήκοντος» και αναφέρεται στον τότε διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και στην υπεύθυνη της Εστίας.

Παράλληλα, κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις επιρρίπτονται σε επτά συμφοιτητές του Βαγγέλη. Δίωξη έχει ασκηθεί και για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς ο δικηγόρος της οικογένειας του φοιτητή έχει τονίσει πως δεν πρόκειται για αυτοκτονία.

Σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» τονίζει πως η υπεύθυνη της Εστίας της Σχολής, μία διοικητική υπάλληλος, μία καθηγήτρια, αλλά και δύο φοιτητές κατέθεσαν στις Αρχές ότι υπήρχαν πολιτικές παρεμβάσεις.

Το πόρισμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που αναφέρει ότι «δεν ελήφθησαν τα προσήκοντα αυστηρά μέτρα καθώς και δεν καταλογίστηκαν ποινές κατά των Κρητικών μαθητών που πρωτοστατούσαν σε βιαιότητες και απειλές σε βάρος τόσο του εξαφανισθέντος Βαγγέλη Γιακουμάκη όσο και σε βάρος άλλων μαθητών, από κανένα όργανο της Σχολής».

Ενώ στην κατάθεση της η μητέρα του Γιακουμάκη είπε πως όταν μετέβη στα Ιωάννινα μετά την εξαφάνιση του νεαρού Βαγγέλη, ο διευθυντής της Σχολής της είπε ότι «ασκήθηκαν παρεμβάσεις και ότι πιέστηκε πολύ ο ίδιος για να μην τους αποβάλλει».

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Η δικογραφία Γιακουμάκη «καίει» την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα