Η απόλυτη εφαρμογή για την ελληνική ιστορία!

15:00 9/5/2014 - Πηγή: iPop

Μήπως στο μάθημα της ιστορίας εσύ έκανες κοπάνα; Μήπως είσαι εσύ που σε τηλεοπτικό γκάλοπ ανήμερα 28ης Οκτωβρίου, την τοποθέτησες χρονικά το 1821; Υπάρχει η λύση για σένα ανιστόρητε!

Ονομάζεται Greece: History and Culture και υλοποιήθηκε από 2 αδέρφια, τον προγραμματιστή Τάσο Βούλγαρη και τον αρχαιολόγο Δημήτρη Βούλγαρη από την Ανατολική

Φθιώτιδα. Θεωρείται η πιο πλήρης εφαρμογή στο είδος της και το περιεχόμενο (γραμμένο από την αρχή και όχι από online πηγές) είναι στα αγγλικά.

H εφαρμογή για iPhone κοστίζει $2,99, ενώ η ελληνική έκδοση που ετοιμάζουν τα δύο αδέρφια θα διατίθεται δωρεάν.

Τι περιλαμβάνει το Greece: History and CultureSearch (περίοδοι της Ελληνικής ιστορίας, από την Παλαιολιθική Εποχή ως το σύγχρονο Ελληνικό κράτος)Τimeline (πλήρες χρονολόγιο από τις απαρχές της κατοίκησης στον Ελλαδικό χώρο ως τον 20ο αιώνα)Places (οι σημαντικότεροι ιστορικοί και αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας),People (βιογραφίες από τον Όμηρο ως τη Μαρία Κάλλας, πρόσωπα της Ελληνικής μυθολογίας),Stories (από τον πρώτο μαραθωνοδρόμο ως την πιο εμπνευσμένη πράξη αντίστασης στην κατεχόμενη από τους Ναζί Αθήνα).Maps. Ένα πολύ ενδιαφέρον feature (αυτό των δυναμικών χαρτών), ειδικά για τους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα, επιτρέπει στο χρήστη να εντοπίσει τα κοντινότερα αρχαιολογικά σημεία σε σχέση με το σημείο όπου βρίσκεται.Εντυπωσιακό:

Η εφαρμογή αγοράστηκε μαζικά από 3 αμερικανικά πανεπιστήμια, για να διδαχτεί καλύτερα το μάθημα της ελληνικής ιστορίας.

Salamis:

Πρόσφατα το δίδυμο κυκλοφόρησε και 2η εφαρμογή για τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, η οποία διατίθεται έναντι $0.99 ευρώ στο app store.

The post Η απόλυτη εφαρμογή για την ελληνική ιστορία! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα