Η Άγκυρα καλεί τον Ολλανδό πρέσβη να δώσει εξηγήσεις για την απαγόρευση της επίσκεψης Çavuşoğlu

15:18 11/3/2017 - Πηγή: iPop

Κάλεσμα στον Ολλανδό πρέσβη με στόχο να διαμαρτυρηθεί για την απαγόρευση της επίσκεψης Mevlüt Çavuşoğlu στην Ολλανδία απευθύνει η Άγκυρα.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα η Τουρκία κάλεσε στο υπουργείο Εξωτερικών τον Ολλανδό επιτετραμμένο στην Άγκυρα, για να διαμαρτυρηθεί κατά της απόφασης της Χάγης να απαγορεύσει στον Τούρκο ΥΠΕΞ τη συμμετοχή σε συγκέντρωση υπέρ του Recep

Tayyip Erdoğan στην Ολλανδία.

Θυμίζουμε, πως ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας το Σάββατο επρόκειτο να μεταβεί αεροπορικώς στο Ρότερνταμ με στόχο κινητοποιήσει την εκεί τουρκική κοινότητα υπέρ της επέκτασης των εξουσιών του Προέδρου της χώρας του.

Βέβαια, η ολλανδική κυβέρνηση επικαλέστηκε τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια και έτσι ανακάλεσε την άδεια προσγείωσης της πτήσης του Çavuşoğlu.

Η ανακοίνωση της ολλανδικής Κυβέρνησης:

«Οι τουρκικές Αρχές απείλησαν δημοσίως με κυρώσεις. Αυτό καθιστά αδύνατη την αναζήτηση μιας λογικής λύσης. Γι’ αυτό η Ολλανδία έκανε γνωστό πως ανακαλεί τα δικαιώματα προσγείωσης».

Σημειώνεται, πως το CNN Turk μετέδωσε, πως δεν δόθηκε άδεια πτήσης στο αεροπλάνο, ενώ το NTV ότι τελικά δεν δόθηκε άδεια προσγείωσης.

Όσα είπε ο Τούρκος Πρόεδρος:

Με αφορμή την ανάκληση της άδειας για προσγείωση της πτήσης του Çavuşoğlu ο Recep Tayyip Erdoğan αποκάλεσε τους Ολλανδούς «απομεινάρια των Ναζί, φασίστες».

Διαβάστε επίσης:

Ολλανδία: Απαγορεύτηκε η προσγείωση της πτήσης του Çavuşoğlu

The post Η Άγκυρα καλεί τον Ολλανδό πρέσβη να δώσει εξηγήσεις για την απαγόρευση της επίσκεψης Çavuşoğlu appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα