Η Kate Moss σε μία σπάνια συνέντευξη μιλάει για την εκμετάλλευση στη βιομηχανία της μόδας – Η μάχη της με τον εθισμό στα ναρκωτικά και ο λόγος που κατέθεσε υπέρ του Johnny Depp

13:33 24/7/2022 - Πηγή: iPop

Το διάσημο μοντέλο Kate Moss, αποκάλυψε πώς μια φωτογράφιση στην εφηβεία της άνοιξε τα μάτια όσον αφορά τους κινδύνους στη βιομηχανίας της μόδας. Η ίδια βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Desert Island Discs στο ραδιόφωνο του BBC και περιέγραψε σε μία πολύ ειλικρινή συνέντευξη, την τραυματική εμπειρία της με έναν άντρα που ήθελε να τη φωτογραφίσει για έναν κατάλογο σουτιέν, ζητώντας της να βγάλει το δικό της. Η Moss ήταν μόλις 15 ετών εκείνη την εποχή.

«Τότε ήμουν

πολύ ντροπαλή για το σώμα μου και ένιωθα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, έτσι πήρα τα πράγματά μου και έφυγα τρέχοντας». Μάλιστα, αυτή η εμπειρία της την έμαθε πολλά. Έμαθε να καταλαβαίνει όταν κάτι είναι λάθος και κακό από χιλιόμετρα μακριά.

Kate Moss: Η Βρετανίδα super model γίνεται η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια της Diet Coke

Το διάσημο μοντέλο Kate Moss μιλάει για την τοξική αλήθεια γύρω από την εκμετάλλευση στη βιομηχανία της μόδας

Η φωτογράφος Corinne Day, με την οποία η Moss συνεργαζόταν συχνά, την είχε τραβήξει μια σειρά φωτογραφιών για το περιοδικό «The Face» στην παραλία Camber Sands, στο East Sussex, όταν ήταν 16 ετών.

Το διάσημο μοντέλο παραδέχεται ότι έκλαψε «πολύ» κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης επειδή ήταν γυμνή. Και η Day της έλεγε πως «Αν δεν βγάλεις το μπλουζάκι σου, δεν πρόκειται να σε κλείσω για το Elle», ενώ η ίδια έκλαιγε.

«Είναι οδυνηρό γιατί ήταν η καλύτερή μου φίλη και την αγαπούσα πραγματικά, αλλά ήταν πολύ δύσκολο άτομο για να δουλέψεις μαζί της. Οι φωτογραφίες βέβαια ήταν καταπληκτικές, οπότε πήρε αυτό που ήθελε και εγώ υπέφερα, αλλά στο τέλος μου έκαναν πραγματικά πολύ καλό. Άλλαξαν την καριέρα μου». ανέφερε χαρακτηριστικά η Kate Moss.

Λίγο καιρό αργότερα, ο σχεδιαστής Calvin Klein την επέλεξε για μια καμπάνια εσωρούχων, αλλά οι αναμνήσεις της και από αυτή τη δουλειά, ποζάροντας με τον ηθοποιό Mark Wahlberg, «δεν ήταν καλές». Ήταν η πρώτη της μεγάλη διαφημιστική καμπάνια, αλλά η 17χρονη τότε χρειάστηκε να πάρει Valium για να απαλλαγεί από το άγχος που της προκαλούσε η προοπτική να βγει τόπλες.

Η Kate των 90s: Look που φοριούνται & σήμερα

«Αισθάνθηκα εντελώς ευάλωτη και φοβισμένη. Νομίζω ότι έπαιξαν με το πόσο ευάλωτη, νέα και αθώα ήμουν τότε. Ο Calvin μάλιστα το λάτρεψε αυτό».

View this post on Instagram

A post shared by Kate Moss Agency (@katemossagency)

Η μάχη της με τον εθισμό στα ναρκωτικά

Η ήδη απείθαρχη και «ξεροκέφαλη» εφηβική της συμπεριφορά χειροτέρεψε, όταν οι γονείς της χώρισαν: «Άρχισα να καπνίζω και έκανα παρέα με μεγαλύτερα αγόρια», λέει, ομολογώντας ότι ήταν μία περίοδος γεμάτη θλίψη. «Ναι, τότε ήταν μία πολύ σκοτεινή περίοδος».

Η ίδια αναφέρθηκε και στο σκάνδαλο που απείλησε να καταστρέψει την καριέρα της το 2005. Τότε, έχασε πολλές δουλειές όταν μια εφημερίδα δημοσίευσε φωτογραφίες που την έδειχναν να κάνει χρήση κοκαΐνης.

«Αισθάνθηκα άρρωστη και ήμουν αρκετά θυμωμένη γιατί όλοι όσοι ήξερα έπαιρναν ναρκωτικά, οπότε το να επικεντρωθούν σε μένα και να προσπαθήσουν να μου πάρουν την κόρη μου, το θεώρησα υποκριτικό», είπε χαρακτηριστικά.

Αν και η Moss δεν κατηγορήθηκε για το αδίκημα και κράτησε την κόρη της, τη Lila, έχασε προσοδοφόρα συμβόλαια με πολλές κορυφαίες μάρκες και αργότερα ζήτησε «συγγνώμη» σε μια δημόσια δήλωση. «Έπρεπε πραγματικά να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο».

«Πιστεύω στη δικαιοσύνη»

Η Moss αναφέρθηκε επίσης στην απόφασή της να καταθέσει υπέρ του Johnny Depp στην πρόσφατη δικαστική του διαμάχη με την πρώην σύζυγό του, Amber Heard.

«Πιστεύω στην αλήθεια και πιστεύω στο δίκαιο και τη δικαιοσύνη», είπε. Η εμφάνισή της στη δίκη του Depp υποκινήθηκε από την επιθυμία της να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. «Γνωρίζω την αλήθεια για τον Johnny. Ξέρω πως ποτέ δε με έριξε από τις σκάλες. Και έπρεπε να την πω αυτήν την αλήθεια».

«Ποτέ δεν με έσπρωξε»: Πώς η Kate Moss, μέσα σε λίγα λεπτά, κατέρριψε το επιχείρημα της Amber Heard

Σήμερα, η ίδια έχει το δικό της πρακτορείο μοντέλων, το οποίο ιδρύθηκε το 2016 και προσπαθεί να τις κρατήσει μακριά από επικίνδυνες καταστάσεις. «Φροντίζω τα μοντέλα μου. Φροντίζω να είναι πάντα μαζί τους άτομα στις φωτογραφίσεις, ώστε αν τους εκμεταλλευτούν, κάποιος να είναι εκεί για να πει: Δεν νομίζω ότι αυτό που γίνεται είναι σωστό».

View this post on Instagram

A post shared by Kate Moss Agency (@katemossagency)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η Kate Moss σε μία σπάνια συνέντευξη μιλάει για την εκμετάλλευση στη βιομηχανία της μόδας – Η μάχη της με τον εθισμό στα ναρκωτικά και ο λόγος που κατέθεσε υπέρ του Johnny Depp εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Kate Moss,Johnny Depp