Η 6εξαμερής συνάντηση για τη Λιβύη στο περιθώριο της Συνόδου

18:00 18/3/2016 - Πηγή: iPop

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για την προσφυγική κρίση, πραγματοποιήθηκε η 6μερής συνάντηση για το ζήτημα της Λιβύης.

Συγκεκριμένα οι ηγέτες της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Μάλτας είχαν συνάντηση με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι, για να συζητήσουν για το άλλο ανοικτό μέτωπο που πρέπει να αντιμετωπίση η Ευρώπη, την Λιβύη.

Κατά τη διάρκεια της 6μερής συνάντησης, ο Μαριάνο Ραχόι αναφέρθηκε στο πρόβλημα των διακινητών και τόνισε την ανάγκη να «αναλυθεί αυτό που μπορεί κανείς να κάνει απέναντι στις μαφίες που επιδίδονται στο εμπόριο ανθρώπων».

Είναι μια συνάντηση για να αναλύσουμε την κατάσταση στη Λιβύη, η οποία είναι πολύ ανησυχητική. Υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία όμως ακόμη δεν έχει την υποστήριξη του κοινοβουλίου, η Λιβύη είναι μια χώρα όπου το Ισλαμικό Κράτος έχει παρουσία

Να επεκταθεί η ναυτική επιχείρηση Σοφία ζήτησε ξανά ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον προκειμένου να καταπολεμηθούν τα κυκλώματα διακινητών.

«Υπάρχουν περισσότεροι από 450.000 εκτοπισμένοι και πρόσφυγες στη Λιβύη που θα ήταν εν δυνάμει υποψήφιοι για μετανάστευση στην Ευρώπη», είχε γράψει σε επιστολή της η Φεντερίκα Μογκερίνι στις 12 Μαρτίου. Στην 6μερή συνάντηση, η ίδια -σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters- προειδοποίησε τους υπουργούς Εξωτερικών της Ένωσης πως σχεδόν 500.000 οι οποίοι έχουν εκτοπιστεί στη Λιβύη θα μπορούσαν να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη, λέγοντας πως οι Βρυξέλλες μελετούν επίσης την αποστολή μια πολιτικής αποστολής ασφαλείας στη Λιβύη.

The post Η 6εξαμερής συνάντηση για τη Λιβύη στο περιθώριο της Συνόδου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα