Γράψε λάθος σε όσα ξέρεις- Αν προσπαθείς να χάσεις βάρος αποχαιρέτα αυτές τις τροφές

15:49 28/1/2017 - Πηγή: iPop

Πολλές φορές στην προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος κάνουμε λάθη μόνο και μόνο επειδή ακολουθούμε πιστά τους κανόνες τους οποίους έχουμε μάθει, χωρίς να το ψάχνουμε παραπάνω.

Όμως, μερικές φορές όσα είναι διαδεδομένα και γνωστά, δεν είναι και ορθά. Γι’ αυτό το iPop.gr συγκέντρωσε ορισμένες τροφές τις οποίες νομίζεις πως μπορείς να καταναλώνεις εάν προσπαθείς να χάσεις βάρος, όμως, στην πραγματικότητα δεν βοηθούν το έργο σου.

Κάθε σνακ που περιέχει υδατάνθρακες

Ρυζογκοφρέτες,

δημητριακά, ψωμί είναι απαγορευτικά. Το σώμα σου μετατρέπει τους υδατάνθρακες σε απλά σάκχαρα και τα στέλνει απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος. Το σώμα σου ως αντίδραση παράγει ινσουλίνη, η οποία ενισχύει την απορρόφηση της ζάχαρης, κάτι το οποίο, φυσικά, δεν επιθυμείς.

Κατεψυγμένα γεύματα

Προκειμένου να παραμείνουν φρέσκα τα συστατικά τέτοιων γευμάτων, προστίθεται νάτριο, ένα φυσικό συντηρητικό. Το νάτριο, όμως, προκαλεί κατακράτηση υγρών και δεν σε βοηθά να χάσεις τα κιλά τα οποία επιθυμείς.

Τροφές χαμηλές σε λιπαρά

Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν καταναλώνεις τροφές χαμηλές σε λιπαρά, τείνεις να τρως περισσότερο κατά 30%. Τι είναι καλύτερο; Μια περιορισμένη ποσότητα τροφών με φυσιολογικά λιπαρά ή μεγάλη ποσότητα τροφίμων χαμηλά σε λιπαρά; Φυσικά το πρώτο!

Σνακ πλούσια σε φυτικές ίνες

Ναι, φυσικά και χρειάζεσαι τις φυτικές ίνες, οι οποίες κρατούν το πεπτικό σου σύστημα σε καλή κατάσταση και σε κάνουν να νιώθεις πλήρης. Αυτό το οποίο δεν χρειάζεσαι είναι 25 γρ. ινών σε ένα μόνο σνακ! Περιόρισε την ποσότητα για να μην δημιουργήσεις ξαφνικά στομαχικές διαταραχές στο σώμα σου!

The post Γράψε λάθος σε όσα ξέρεις- Αν προσπαθείς να χάσεις βάρος αποχαιρέτα αυτές τις τροφές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα