Γρ. Προϋπολογισμού: Αδιέξοδο χωρίς αναδιάρθωση χρέους και μεταρρυθμίσεις

17:16 15/3/2017 - Πηγή: iPop

Απαραίτητες κρίνει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους τις μεταρρυθμίσεις και την αναδιάρθρωση του χρέους προκειμένου να μην οδηγηθεί η ελληνική οικονομία σε αδιέξοδο.

Μέσω της ενδιάμεσης έκθεσής του, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής απευθύνει έκκληση για ελάφρυνση του χρέους.

Χωρίς αμφιβολία, επισημαίνει το Γραφείο Προϋπολογισμού, η παρούσα κατάsταση

με την συνεχή ανατροφοδότηση των δανείων με νέα δάνεια, οδηγεί σε αδιέξοδο, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τους δανειστές.

Η έκθεση αναφέρει πως μια σοβαρή αναδιάρθρωση του χρέους είναι απαραίτητη για να επανέλθει η χώρα σε τροχιά οικονομικής ανάπτυξης.

Μία σοβαρή ελάφρυνση του χρέους είναι προς όφελος τόσο των δανειστών όσο και της λήπτριας χώρας. Σε αντίθετη περίπτωση η Ελλάδα, που στην ουσία έχει αποκλειστεί από τις αγορές χρήματος, διατρέχει τον κίνδυνο να μπει σε μία διαρκή κατάσταση «μη ανοχής» από τους επενδυτές αναφορικά με το χρέος της

Οι συντάκτες της έκθεσης προειδοποιούν ότι η Ελλάδα «θα είναι ιδιαίτερα ευάλωτη σε εξωτερικά γεγονότα (shock) που μπορούν πολύ εύκολα να επηρεάσουν την εύθραυστη οικονομίας της».

«Κλειδί» οι μεταρρυθμίσεις

Το Γραφείο Προϋπολογισμού τονίζει ότι μια αναδιάρθρωση του χρέους από μόνη της δεν θα βοηθήσει, εάν δεν συνδυαστεί με βαθιές μεταρρυθμίσεις.

Εάν δεν γίνει αυτό, «σε μερικά χρόνια η Ελλάδα θα βρίσκεται πάλι στην κόψη του ξυραφιού».

Η Ελλάδα πρέπει απαραιτήτως να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις σε κρίσιμους τομείς, όπως στη δικαιοσύνη, στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, στην καλύτερη λειτουργία των μηχανισμών του κράτους και στην διακυβέρνηση. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλιστεί ότι δεν θα ξαναφτάσει σε καταστάσεις χρεοκοπίας και αναξιοπιστίας

The post Γρ. Προϋπολογισμού: Αδιέξοδο χωρίς αναδιάρθωση χρέους και μεταρρυθμίσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα