Γνώρισε τη χελώνα νερού

15:30 23/11/2014 - Πηγή: iPop

Η χελώνα νερού είναι ένα από τα λιγότερο απαιτητικά ζώα που μπορείς να έχεις για συγκάτοικο. Κι αυτό γιατί είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στις δύσκολες συνθήκες ζωής και μπορεί να επιβιώσει χωρίς φαγητό για πολλές μέρες ή ακόμα και εβδομάδες. Αν, λοιπόν, λείπεις πολλές ώρες απ” το σπίτι ή κάνεις συχνά ταξίδια, είναι το ιδανικό pet για σένα. Οι νεροχελώνες ζουν πολύ, πάνω από 30 χρόνια.

Οι παρακάτω πληροφορίες θα σε βοηθήσουν να τις φροντίσεις σωστά:

-Προτού αγοράσεις μία ή και περισσότερες νεροχελώνες, βεβαιώσου ότι είναι ζωηρές και κινητικές.

Τα μάτια τους πρέπει να είναι διαυγή και το όστρακο τους ανθεκτικό. (Πίεσε ελαφρά το καβούκι τους, για να το ελέγξεις.)

Πώς θα τη φροντίσεις:
Αρχικά, η χελώνα σου πρέπει να εξοικειωθεί με το περιβάλλον και τη τροφή, γιατί υπάρχει κίνδυνος να αρρωστήσει. Αν αγοράσεις πάνω από ένα χελωνάκι, βεβαιώσου ότι μοιράζονται τη τροφή που τους βάζεις. Μη τη τρώει όλη το ένα και τα υπόλοιπα μένουν νηστικά.

Όσον αφορά, το “σπιτάκι” τους, η καλύτερη λύση, για αρχή τουλάχιστον, είναι τα πλαστικά ενυδρεία. Φρόντισε το βάθος του νερού να είναι το πολύ 10 εκ. Ανεξάρτητα από την εποχή, η θερμοκρασία του νερού πρέπει να κυμαίνεται από τους 25 έως τους 27 βαθμούς Κελσίου. Κατά τους χειμερινούς μήνες, η θερμοκρασία μπορεί να διατηρείται σταθερή με έναν εσωτερικό θερμαντήρα (τα watt ανάλογα με το μέγεθος σε λίτρα, του ενυδρείου). Στο ενυδρείο, πρέπει να υπάρχει απαραίτητα και ένα μέρος που να μπορούν να βγαίνουν έξω από το νερό και να λιάζονται. Μπορείς να βάλεις πέτρες και κομμάτια ξύλου (ειδικά για ενυδρεία). Ακριβώς από πάνω, θα πρέπει να υπάρχει μια λάμπα UV έτσι ώστε να παρέχει τη σωστή ακτινοβολία και να ζεσταίνει το σημείο, ώστε η χελώνα να μπορεί να συνθέσει σωστά τη βιταμίνη D3 για το καβούκι και το δέρμα της. Το νερό θα πρέπει να το αλλάζεις κάθε 1 με 2 βδομάδες, εφόσον δεν έχεις αγοράσει ένα φίλτρο καθαρισμού.

Τροφή
Τα μικρά χελωνάκια, προτιμούν τη ζωντανή τροφή και η διατροφή τους πρέπει να περιλαμβάνει αρκετή πρωτεΐνη. Προτιμούν κυρίως τις γαρίδες και τα αποξηραμένα έντομα. Στο εμπόριο, όμως, υπάρχουν και σε μορφή ταμπλέτας ή μικρών στικ. Κάπου κάπου μπορείς να δοκιμάσεις να της δίνεις λαχανικά, όπως βρασμένο ξεφλουδισμένο αρακά, καρότο, μαρούλι κλπ. Το καλοκαίρι τάισε την υδρόψυλλους και το χειμώνα κόκκινες νύμφες κουνουπιών, που θα βρεις στα ειδικά καταστήματα. Μπορείς επίσης να της δίνεις ξύσματα από άπαχα κομμάτια ψαριού η βοδινού κρέατος. Τέλος, υπάρχει συσκευασμένη αποξηραμένη τροφή (γαρίδες, ψαράκια, καβούρια, έντομα κτλ) στα pet shop. Καθώς μεγαλώνει, μπορείς να της δίνεις και ακόμα και μικρά κομμάτια φρούτων

Επιστροφή στην αρχική σελίδα
Επιστροφή στην κατηγορία

The post Γνώρισε τη χελώνα νερού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα