Για «ιστορική δικαίωση» κάνει λόγο ο Νίκος Παππάς

13:45 17/10/2016 - Πηγή: iPop

Για «ιστορική δικαίωση» έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς ο οποίος την επομένη του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για την ανάγκη να επιταχυνθεί η δράση σε τομείς εντός και εκτός της συμφωνίας με τους δανειστές.

Ο Νίκος Παππάς ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» σημείωσε, πως το δεύτερο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είχε

χαρακτήρα «ιστορικό», καθώς, όπως είπε «ήταν το πρώτο κόμματος της Αριστεράς που είναι στη διακυβέρνηση της χώρας και εκ των πραγμάτων ετέθησαν ερωτήματα πρωτόγνωρα, για τη στελέχωση του κόμματος και της κυβέρνησης, μία τομή στην ιστορία της Αριστεράς».

«Ο διάλογος ήταν πάρα πολύ πλούσιος, το βάθος του διαλόγου παραπάνω από ικανοποιητικό» ανέφερε και συμπλήρωσε «πρέπει να εξεταστεί στο μέλλον πώς θα οργανώνονται τα συνέδρια, ώστε να είναι πολυπληθή, η διάρκεια και η οργάνωσή τους, με προσυνέδρια, για να είναι πιο οργανωμένος και παραγωγικός ο διάλογος αυτός».

Ο Νίκος Παππάς χαρακτήρισε το Συνέδριο «τεράστιο βήμα αυτοσυνείδησης για τον ΣΥΡΙΖΑ, την ηγεσία και τα μέλη της» και εξήγησε ότι σε «αυτό το τριήμερο αναμέτρησης με την πραγματικότητα της διακυβέρνησης, συζητήθηκε το πόσο εύκολο ή πόσο δύσκολο είναι να εφαρμοστούν οι πολιτικές σε δυσμενές διεθνές πλαίσιο, με κατεστημένους μηχανισμούς σε κράτος και οικονομία να προσπαθούν να υπονομεύσουν το κυβερνητικό έργο».

«Είναι στοίχημα να ανοικοδομηθεί ένα κόμμα αντάξιο του ιστορικού χρέους, για ένα κόμμα κορμό της δημοκρατικής παράταξης, της μεγάλης Αριστεράς, κορμό της προοδευτικής διακυβέρνησης της Ελλάδας, ώστε να αποκτήσει η Αριστερά πιο δομημένες και στενές επαφές με την οργανωμένη κοινωνία, να ανοίξει τις πόρτες της, με αυστηρά κριτήρια αλλά χωρίς σύνδρομα που ίσως δεν επέτρεψαν στο παρελθόν να προσεγγίσουν άνθρωποι που το προσπάθησαν» πρόσθεσε και επίσης εστίασε στην ανάγκη «να επιταχυνθεί η δράση στους τομείς που η Κυβέρνηση επιθυμεί τόσο εντός της συμφωνίας με τους δανειστές όσο και εκτός αυτού του πλαισίου».

Κλείνοντας τη συνέντευξη του ο Υπουργός υπογράμμισε:

Η ιστορία αυτού του κόμματος είναι ένας αγώνας για την επιβίωση επί τρεις δεκαετίες. Τώρα πλέον «μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες». Θα συζητάμε πάνω στον καμβά της ιστορικής μας δικαίωσης, ένα μικρό κόμμα της Αριστεράς είναι πλέον κυρίαρχο στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας. Θα είναι για πολλά χρόνια, εάν υλοποιήσει αυτά που το συνέδριο του έχει αναθέσει

Διαβάστε επίσης:

Η νέα ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ- Αναλυτικά τα ονόματα και οι ψήφοι

photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Για «ιστορική δικαίωση» κάνει λόγο ο Νίκος Παππάς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα