Γερμανία: Θα απελαθούν όσοι πρόσφυγες δεν εντάσσονται στην κοινωνία

20:02 28/3/2016 - Πηγή: iPop

Σε δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ σχετικά με την ένταξη των προσφύγων στην κοινωνία και το διάστημα κατά το οποίο θα τους παρέχεται άσυλο.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. ντε Μεζιέρ, η εκμάθηση των γερμανικών θα είναι υποχρεωτική κι όσοι πρόσφυγες αρνούνται να μάθουν τη γλώσσα θα απελαύνονται μετά από τρία χρόνια.

Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται η δημιουργία ενός νέου νόμου προκειμένου να υπάρχει ένταξη των προσφύγων στην κοινωνία.

Για όσους αρνούνται να μάθουν γερμανικά, για όσους αρνούνται να επιτρέψουν σε συγγενείς τους να

ενταχθούν στην κοινωνία – για παράδειγμα σε γυναίκες ή κορίτσια – για όσους απορρίπτουν προσφορές εργασίας: για αυτούς δεν μπορεί να υπάρχει άδεια εγκατάστασης επ’ αόριστον έπειτα από τρία χρόνια

Σκοπός είναι πρόσθεσε να δημιουργηθεί «ένας σύνδεσμος ανάμεσα στην επιτυχή ένταξη και την άδεια για το πόσον καιρό θα επιτρέπεται σε κάποιον να παραμείνει στη Γερμανία».

Ο ντε Μεζιέρ συμπλήρωσε ότι: «Η Γερμανία αναμένει ότι, σε αντάλλαγμα για την παροχή των μαθημάτων γλώσσας, για τα κοινωνικά επιδόματα και τη στέγαση που προσφέρουμε, οι νεοαφιχθέντες θα κάνουν μια προσπάθεια να ενταχθούν στη γερμανική κοινωνία».

Ο Γκάμπριελ χαιρέτισε το νομοσχέδιο και δήλωσε:

Δεν πρέπει μόνο να υποστηρίξουμε την ένταξη αλλά να την απαιτήσουμε

The post Γερμανία: Θα απελαθούν όσοι πρόσφυγες δεν εντάσσονται στην κοινωνία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα