Γαβρόγλου σε γραμμή Φίλη: «Ελπίζω να καταργηθούν οι Πανελλήνιες»

10:49 7/11/2016 - Πηγή: iPop

Κοινές απόψεις με τον Νίκο Φίλη φαίνεται πως έχει και ο νέος Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος σε συνέντευξή του το πρωί της Δευτέρας εξέφρασε την ελπίδα να καταργηθούν οι Πανελλήνιες.

Μιλώντας στο σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Γαβρόγλου υπογράμμισε:

Ελπίζω να καταργηθούν οι πανελλήνιες

και το σχολείο να αρχίσει να παίζει ουσιαστικό ρόλο, να μην είναι ακυρωμένες στην πράξη οι δύο τελευταίες τάξεις του

Όπως σημείωσε ο κ. Γαβρόγλου, «στόχος είναι του χρόνου τα παιδιά που θα μπουν στην πρώτη Λυκείου, το Σεπτέμβριο του 2017, να γνωρίζουν με ποιο σύστημα θα μπουν στις σχολές».

Ο Υπουργός Παιδείας επαίνεσε κατά τη συνέντευξή του τον Νίκο Φίλη για το έργο του. «Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έκανε εξαιρετικά και στέρεα βήματα, τα σχολεία άνοιξαν στην ώρα τους με ελάχιστες ελλείψεις και αυτό έχει καταγραφεί στη συνείδηση της κοινωνίας».

Εξηγώντας δηλώσεις του κατά το παρελθόν, όπως το «με την Εκκλησία πρέπει να είμαστε μακριά κι αγαπημένοι», ο κ. Γαβρόγλου εξήγησε: «Πρέπει να πέσουν οι τόνοι, με την συμβολή και των ΜΜΕ, και γενικά να μην ξεχνάμε τα σημαντικά μπροστά στην καθημερινότητα».

Όταν θα απευθυνθώ στην Εκκλησία θα το κάνω κανονικά, όχι εμμέσως. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε … έχουμε να λύσουμε και να αντιμετωπίσουμε άπειρα και σημαντικά προβλήματα

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Γαβρόγλου σε γραμμή Φίλη: «Ελπίζω να καταργηθούν οι Πανελλήνιες» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα