Φτιάχνουμε τη χριστουγεννιάτικη σαγκρία και το γιορτάζουμε!

14:55 13/12/2019 - Πηγή: iPop

Φτιάχνουμε το ποτό των Χριστουγέννων για να γιορτάσουμε, να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας, να δώσουμε ευχές, να κάνουμε μια πρόποση!

Το ποτό των Χριστουγέννων είναι μια διαφορετική σαγκρία, η οποία έχει τη σωστή ισορροπία -τραγανή και φρουτώδης, με μια μικρή πινελιά γλυκύτητας!

Θα ικανοποιήσει τους καλεσμένους σου και μερικοί μπορεί να ζητήσουν και δεύτερο ποτήρι. Τα φρούτα θα κάνουν τη διαφορά, το λευκό κρασί πρέπει να είναι προσεκτικά επιλεγμένο καθώς αποτελεί τη βάση σου ενώ τα φύλλα δεντρολίβανου θα αφήσουν τη μυρωδιά τους.

Δες παρακάτω πώς θα την φτιάξεις μόνος σου!

Τι
θα χρειαστείς;2 μπουκάλια των 750ml Chardonnay (προαιρετικά) λευκό κρασί3/4 φλιτζάνια ανθρακούχου μηλίτη1/4 φλιτζάνι ζάχαρη1/4 φλιτζάνι cranberries, κομμένα στη μέση3/4 φλιτζάνι cranberries, ολόκληρα1 μήλο, ψιλοκομμένο3 φύλλα δεντρολίβανοΓαρνίρισμα: φύλλα δεντρολίβανουΠώς θα το φτιάξεις;ΣυνταγήΣυνδυάζουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα.Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια μεγάλη ξύλινη κουτάλα και προσπαθούμε να διαλυθεί η ζάχαρη.Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες πριν σερβίρουμε και ρίξουμε στα ποτήρια.Όταν σερβίρουμε ρίχνουμε από πάνω φύλλα δεντρολίβανου.Σημείωση: Βεβαιώσου όταν ρίχνεις τη σαγκρία στα ποτήρια να έχουν όλα cranberries μέσα!

Μπορείς να φτιάξεις μεγάλη ποσότητα αν θα έχεις αρκετούς καλεσμένους ή και για να το έχεις και για την επόμενη ημέρα. Είναι καλύτερο, όμως, να το απολαμβάνεις την ίδια μέρα! Υπολόγισε τον αριθμό των καλεσμένων και την ποσότητα ώστε να το ευχαριστηθούν όλοι.

Άλλωστε η διαδικασία είναι πολύ εύκολη!

Στην υγειά μας και του χρόνου!

Δες και αυτή τη συνταγή για λευκή σαγκρία:

Η ιδανική συνταγή για λευκή σαγκρία!

Photo: unsplash/Clem Onojeghuo

Το άρθρο Φτιάχνουμε τη χριστουγεννιάτικη σαγκρία και το γιορτάζουμε! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα