«Φωτογράφος» μέσω…photoshop

16:36 6/9/2017 - Πηγή: iPop
Αποτέλεσμα πολύ καλού photoshop αποδείχτηκαν οι φωτογραφίες του Eduardo Martins, διάσημου πολεμικού φωτορεπόρτερ απ’ τη Βραζιλία. Ο φωτογράφος συνεργαζόταν με δεκάδες ΜΜΕ.

Ο διεθνούς φήμης Eduardo Martins έκλεβε φωτογραφίες , στις οποίες έκανε μια οριζόντια περιστροφή ώστε να μην μπορεί το λογισμικό να εντοπίσει πως πρόκειται για την ίδια φωτογραφία με κάποια άλλη.

«O Martins έχει κλέψει φωτογραφίες από άπειρα sites,

συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου», ανέφερε ο Αμερικανός φωτογράφος Daniel C. Britt.

Ο φωτορεπόρτερ Fernando Costa Netto σε μια συνέντευξη που είχε με τον Martins, δέχτηκε τηλεφώνημα απ’ το BBC της Βραζιλία, το οποίο υποψιαζόταν την απάτη που είχε στήσει ο «φωτογράφος».

Ο ίδιος ειδοποίηση τον Martins και εκείνος απλά εξαφανίστηκε…Αφού έστειλε ένα δημόσιο μήνυμα, στο οποίο ανέφερε πως χρειαζόταν «ησυχία και ηρεμία», διέγραψε τον λογαριασμό του στο Instagram και την προσωπική του ιστοσελίδα, στην οποία δημοσίευε τις φωτογραφίες του. Μεταξύ άλλων, επεσήμανε πως θα μετακόμιζε στην Αυστραλία και δεν θα είχε με κανέναν επικοινωνία.

Αυτός που αποκάλυψε την «απάτη» ήταν ο Ignacio Aronovich, o οποίος αφού παρατήρησε κάτι περίεργο σε μια απ’ τις φωτογραφίες, έκανε περιστροφή, τις πέρασε στο Google και ανακάλυψε όλη την αλήθεια.

Ο Costa Netto απογοητευμένος σχολίασε πως ήταν ένα καλό μάθημα για όλους.

Είναι απαραίτητο να είμαστε πιο αυστηροί στον έλεγχο των πηγών. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως υπάρχουν και άλλοι Eduardo που δουλεύουν εκεί έξω

Ο Eduardo Martins θεωρούνται απ’ τους πιο διάσημους πολεμικούς φωτορεπόρτερ των Ηνωμένων Εθνών, γι’ αυτό η συγκεκριμένη είδηση αποτέλεσε εξέπληξε πολλούς του χώρου αλλά και fans του φωτογράφου.

The post «Φωτογράφος» μέσω…photoshop appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα