«Φοράω την κουκούλα για να κρύβομαι από όσους με λένε άσχημη»

11:03 6/3/2020 - Πηγή: iPop

Παγκόσμια Ημέρα κατά του bullying έχει καθιερωθεί η 6η Μαρτίου. Και δυστυχώς, το bullying στην Ελλάδα και στα σχολεία είναι μια πραγματικότητα. Το παρακάτω video είναι αφιερωμένο στη συγκεκριμένη ημέρα.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του bullying και δυστυχώς, υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που δεν το αντιμετωπίζουν όπως θα έπρεπε. Υπάρχουν δάσκαλοι που μέσα στα σχολεία

δεν δίνουν την απαραίτητη προσοχή κι αφήνουν αυτά τα φαινόμενα να περνούν. Υπάρχουν γονείς που δεν βρίσκονται τόσο κοντά στο παιδί τους, δεν το ενημερώνουν, δεν το αφήνουν να μιλήσει και να εκφράσει τους φόβους του.

Το bullying ή αλλιώς ο σχολικός εκφοβισμός μπορεί να οδηγήσει σε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις ενώ μπορεί να επηρεάσει τη ζωή του παιδιού για πάντα. Και είναι αναγκαίο να μιλάμε για αυτό. Είναι αναγκαίο τα παιδιά να μιλούν για αυτό και οι ενήλικες να μην κλείνουν τα μάτια. Πρέπει σαν γονέας να ενθαρρύνεις το παιδί σου να μιλάει αλλά και να αντιμετωπίζει αυτές τις καταστάσεις με αυτοπεποίθηση και χωρίς να σκύβει το κεφάλι.

Μην το υποτιμάς. Το παιδί σου μπορεί να υποφέρει. Επικοινώνησε μαζί του. Ρώτα τον κάθε φορά πώς περνάει στο σχολείο, παρατήρησε τυχόν αλλαγές στη συμπεριφορά του.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, το «Χαμόγελο του Παιδιού» δημοσίευσε ένα δυνατό video, μέσα από το οποίο μας καλεί να εναντιωθούμε στο φαινόμενο ώστε κανέναν παιδί να μην ντρέπεται ή φοβάται να πηγαίνει σχολείο.

Μαθητές που δέχονται bullying μιλούν στην κάμερα για το πώς νιώθουν αλλά και τους τρόπους που έχουν βρει για να προστατευτούν και να ξεφύγουν από αυτά που βιώνουν από τους συμμαθητές τους.

Μια κοπέλα βάζει τα ακουστικά της κι ακούει τις αγαπημένες της μουσικές για να μην ακούει που τη βρίζουν. Μια άλλη κοπέλα φοράει φούτερ με κουκούλα για να μπορεί να κρύβεται από όσους την αποκαλούν άσχημη και την προσβάλλουν.

Ένα αγόρι φοράει αθλητικά για να μπορεί να τρέχει γρήγορα μακριά από αυτούς που θέλουν να το χτυπήσουν.

Κανένα παιδί δεν πρέπει να ντρέπεται, να φοβάται, να πονάει στο σχολείο. Και το bullying πρέπει με κάθε τρόπο να σταματήσει.

Δες το video:

Διαβάστε επίσης:

Μέτρα για την αντιμετώπιση του bullying στα σχολεία | Oι 15 αλλαγές

Photo: Pixabay

Το άρθρο «Φοράω την κουκούλα για να κρύβομαι από όσους με λένε άσχημη» εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα