Φλαμπουράρης: Αν έχουμε του χρόνου πλεονάσματα θα διατεθούν στους αδύναμους

12:05 28/12/2016 - Πηγή: iPop

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής Τσακαλώτου και αφού ο Υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε πως σε περίπτωση που το 2017 υπάρχουν πρωτογενή πλεονάσματα θα διατεθούν για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου ο Αλέκος Φλαμπουράρης έδειξε πως έχει αντίθετη άποψη. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του το πρωί της Τετάρτης ο Αλ. Φλαμπουράρης δήλωσε ότι «αν υπάρξουν κάποια πλεονάσματα να διατεθούν στους αδύναμους».

Μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα και αναφερόμενος στην επιστολή

Τσακαλώτου προς τους δανειστές ο Αλέκος Φλαμπουράρης είπε:

Δεν είναι αυτά που ζητήθηκαν, αλλά αυτά που έχουμε συμφωνήσει. Πιάσαμε ένα όριο, θεωρήσαμε ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι σ’ αυτήν τη φάση με αυτά τα λεφτά που διαθέτουμε πρέπει να πάρουν τα χρήματα

Για την «13η σύνταξη»:

Εστιάζοντας στην 13η σύνταξη ο Αλ. Φλαμπουράρης επισήμανε πως «δεν πρόκειται για σύνταξη που την δίνουμε μόνο για μία φορά, πρόκειται για υπεραπόδοση εσόδων που οι ίδιοι οι δανειστές δεν μετράνε».

Παράλληλα, σημείωσε:

Θα προσπαθήσουμε να την δώσουμε και του χρόνου, όμως δεν την θεσμοθετούμε, αυτό περιγράφει και ο κ.Τσακαλώτος. Αν μπορέσουμε και του χρόνου αν έχουμε κάποια πλεονάσματα να τα διαθέσουμε στους αδύναμους

Για το πρωτογενές πλεόνασμα:

Αναφέρθηκε και στο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% εξηγώντας «ο στόχος θα πιαστεί γιατί, αφενός θα έχουμε γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης, θα ενταχθούμε στην ποσοτική χαλάρωση και θα βγούμε στις αγορές, μ’ όλα αυτά να σημαίνουν ότι, θα πέσουν χρήματα στην αγορά και θα έχουμε ανάπτυξη, έτσι θα προκύψει το πρωτογενές πλεόνασμα. Τα έσοδα του Δημοσίου θα πολλαπλασιαστούν».

Κλείνοντας τη συνέντευξη του ο Αλέξης Φλαμπουράρης διατύπωσε την άποψη πως όλα τα πράγματα σύντομα θα αλλάξουν τονίζοντας πως θα έρθουν καλύτερες ημέρες.

The post Φλαμπουράρης: Αν έχουμε του χρόνου πλεονάσματα θα διατεθούν στους αδύναμους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα