Φακοί επαφής: Πρόσεξε μην τυφλωθείς
Οι φακοί επαφής έχουν φανεί σωτήριοι για όσους έχουν μυωπία. Ωστόσο, όπως είναι λογικό η χρήση τους απαιτεί προσοχή για να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες. Οι μολύνσεις και οι τραυματισμοί δεν είναι σπάνια φαινόμενα. Υπάρχουν ορισμένοι βασικοί κανόνες τους οποίους πρέπει να υπακούμε προκειμένου να διαφυλάξουμε τα μάτια μας.
Το κέντρο έρευνας που ασχολείται με τον έλεγχο της όρασης στην Αμερική πραγματοποίησε μία μεγάλη έρευνα. Εξέτασε 1000 περιπτώσεις ασθενών δημιουργώντας μία βάση δεδομένων. Αυτό που προέκυψε είναι πως 1 στους 5 είχε προκαλέσει ζημιά στα μάτια του εξαιτίας της λανθασμένης χρήσης των φακών επαφής.
Η ίδια έρευνα οδήγησε και σε ορισμένα άλλα συμπεράσματα. Η σωστή χρήση των φακών προστατεύει τα μάτια και βοηθάει στην ορθή λειτουργία της όρασης. Επίσης, η υπερβολική ανησυχία για τη σωστή χρήση των φακών είχε αντίθετα αποτελέσματα προκαλώντας ρίσκο για την όραση.
Ο Michael Beach, υπεύθυνος του προγράμματος, δήλωσε:
Η μειωμένη και λανθασμένη φροντίδα των φακών επαφής μπορεί να προκαλέσει επιπτώσεις στα μάτια, ορισμένες από αυτές οδηγούν σε σοβαρά, μακροχρόνια προβλήματα.
Τα πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται στη χρήση των φακών είναι τα ακόλουθα:
Κοιμάσαι με τους φακούς επαφήςΤα ένζυμα και τα αντισώματα που προστατεύουν το μάτι χρειάζονται οξυγόνο. Όταν το μάτι είναι κλειστό ο αέρας που ανανεώνεται μειώνεται. Με τη χρήση των φακών στην διάρκεια του ύπνου υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη μείωση του εισερχόμενου οξυγόνου.
Ακουμπάς τους φακούς με βρώμικα χέριαΜε τον τρόπο αυτό μεταφέρεις στα μάτια σου βακτήρια. Μην ξεχνάς οι φακοί επαφές είναι ξένα σώματα. Τα βακτήρια σε συνδυασμό με τους φακούς μπορούν να προκαλέσουν απρόσμενες αντιδράσεις σε βάρος του ματιού σου.
Δεν τινάζεις τους φακούςΌταν καθαρίζεις τους φακούς σου χρειάζεται να τους τινάζεις. Με αυτόν τον τόπο απομακρύνονται ανεπιθύμητα βακτήρια και σκόνες.
Χρησιμοποιείς νερόΠολλοί κάνουν το λάθος να χρησιμοποιούν αντί για το ειδικό καθαριστικό νερό. Το νερό τις περισσότερες φορές δεν είναι καθαρό. Επίσης πολλές φορές ανακατεύεις το παλιό καθαριστικό με το καινούργιο με αποτέλεσμα να διατηρούνται στοιχεία τα οποία δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.
Κάνεις μπάνιο με τους φακούςΤόσο το μπάνιο στη θάλασσα όσο και στο σπίτι σου δεν είναι καλή επιλογή. Το νερό έχει βακτήρια και εξαιτίας των φακών αυτά φυλακίζονται στα μάτια σου.
Αφήνεις τους φακούς για πολλές ώρεςΚαλό είναι όταν είσαι σπίτι ή τα σαββατοκύριακα να αφήνεις τα μάτια σου να πάρουν μια ανάσα. Καλό είναι να μην χρησιμοποιείς τους φακούς για περισσότερες από 12 ώρες τη μέρα.
Η επιλογή των φακών επαφής είναι πολύ σημαντική. Πριν αποφασίσεις να τους χρησιμοποιήσεις πρέπει να ενημερωθείς σωστά και να είσαι έτοιμος να τους φροντίζεις όπως πρέπει. Διαφορετικά μπορεί να προκαλέσεις ζημιά στα μάτια σου.
The post Φακοί επαφής: Πρόσεξε μην τυφλωθείς appeared first on iPop.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Οικογενειακό Επίδομα: Ποιοι δικαιούνται 500€. Πότε και σε ποιους θα καταβληθεί
- Τι συμβαίνει στην Ξάνθη κάθε πρωί στις 10.23 ακριβώς;
- Απίστευτο βίντεο: Δείτε σε αργή κίνηση το επικίνδυνο δάγκωμα μιας οχιάς
- Γιώργος Αγγελόπουλος: Η νέα ανάρτηση του από τη Σκιάθο κάνει θραύση! (Εικόνα)
- Συγκίνηση για Μυρτώ της Πάρου: «Επιτέλους πήγε στο…»- Πώς είναι σήμερα [φωτο]
- Δείτε τι ανακάλυψαν ψάχνοντας το χαμένο Βoeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών - ΦΩΤΟ
- Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τα 550.000 ευρώ του Λιάγκα που έκαναν φτερά
- Βρέθηκαν μουμιοποιημένα τα πτώματα ζευγαριού που χάθηκε πριν από 75 χρόνια - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ
- Επίθεση του ν. παπά στο star και την ιδιοκτησία του!
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iPop
- Τελευταία Νέα iPop
- Ύπνος και κατάθλιψη: Πώς συνδέονται;
- Η έρευνα για το Boeing οδήγησε στην ανακάλυψη του βυθού
- Κάλεσμα Σ.Α. ΟΗΕ ν’ αρχίσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό
- Άνθηση του τουρισμού, αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων
- Βελτιωμένος ο καιρός, άνοδος της θερμοκρασίας
- Κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αργολίδα
- Κατέρριψε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης η πρεμιέρα της 7ης σεζόν του Game of Thrones
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- DW: Κατεβαίνοντας σε απεργία πείνας στη Μόρια...
- Τον Σεπτέμβριο ξεκινάει το νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον...
- Απεγκλωβίστηκε σώος από τον Όλυμπο ο Ρουμάνος ορειβάτης
- Επίθεση του ν. παπά στο star και την ιδιοκτησία του!
- Σερβία: Αναγνωρίζουμε τα Σκόπια ως «Μακεδονία»… αν και κάναμε λάθος
- Η Ούμα Θέρμαν με την 5 ετών κόρη της στα στενάκια των Σπετσών [εικόνες]
- Φωτιά σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας - ΦΩΤΟ αναγνώστη - ΤΩΡΑ
- Σήμερα η κηδεία του πυροσβέστη
- Αγωγή 32 εκατ. ευρώ από το Star για απώλεια εσόδων από τις τηλεοπτικές άδειες



