Ευρωπαϊκή ανησυχία μετά την απειλή Ρέντσι για βέτο στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. για το 2017

20:06 26/10/2016 - Πηγή: iPop

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στις Βρυξέλλες μετά την απειλή του Ματέο Ρέντσι ότι θα ασκήσει βέτο στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. για το 2017 εάν η Ιταλία δεν λάβει μεγαλύτερη βοήθεια για την αντιμετώπιση του προσφυγικού- μεταναστευτικού.

Ο Ρέντσι μάλιστα τόνισε πως κράτη- μέλη όπως η Ουγγαρία και η Σλοβακία

θα πρέπει να επιδείξουν αλληλεγγύη και να αποφασίσουν να δεχθούν πρόσφυγες που έχουν κάνει αίτηση για άσυλο στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Ο EUobserver σε δημοσίευμά του υπό τον τίτλο «Η Ιταλία απειλεί να προβάλλει βέτο στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. λόγω του μεταναστευτικού», τονίζει ότι λιγότερο από 1.400 πρόσφυγες έχουν μετεγκατασταθεί σε άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ και κανένας απ’ αυτούς στην Ουγγαρία, την Πολωνία ή τη Σλοβακία. Παράλληλα, παραθέτει τις δηλώσεις του Ιταλού Πρωθυπουργού, εκφράζοντας εμφανή ανησυχία για την ενότητα της Ε.Ε.

«O Mατέο Ρέντσι δεσμεύεται να ασκήσει βέτο στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης», γράφει η Politico απ’ την πλευρά της, υπογραμμίζοντας ότι ο Ιταλός Πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα στις χώρες που έχουν κλείσει τα σύνορά τους. Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ρέντσι τόνισε πως θα φροντίσει να μην σταλούν χρήματα σ’ αυτές τις χώρες απ’ την Ιταλία.

Και η EuroActiv σε δημοσίευμά της με τίτλο «Ο Ρέντσι απειλεί τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. εξαιτίας του μεταναστευτικού» εκφράζει τις ανησυχίες της μετά τις δηλώσεις του Ρέντσι.

The post Ευρωπαϊκή ανησυχία μετά την απειλή Ρέντσι για βέτο στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. για το 2017 appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα