Έτσι περνούν τους πρόσφυγες παράνομα από τα σύνορα οι διακινητές (σκληρές εικόνες- video)

18:33 11/2/2016 - Πηγή: iPop

Ενώ η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων στην Ευρώπη, πρόσφατες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σοκάρουν καθώς απεικονίζουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι πρόσφυγες προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα και να μετακινηθούν από χώρα σε χώρα στην Ευρώπη.

Σε πρόσφατο άρθρο της η Daily Mail, δημοσιεύει για πρώτη φορά φωτογραφίες τις οποίες παραχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Ισπανίας,

μέσα από τις οποίες απεικονίζεται ο πραγματικός Γολγοθάς, των προσφύγων που προσπαθούν να μετακινηθούν από τα ισπανικά σύνορα, στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Πέφτοντας θύματα διακινητών προσφύγων, οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους, γύρω από τις απίστευτες «κρυψώνες» που σκαρφίζονται εκείνοι που εκμεταλλεύονται την ανάγκη των προσφύγων, προκειμένου να καταφέρουν να μετακινηθούν μακρυά από την εμπόλεμη ζώνη της πατρίδας τους.

Άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά, εντοπίζονται από τις ισπανικές αστυνομικές αρχές που ελέγχουν τα σύνορα, στριμωγμένοι στο εσωτερικό μιας βαλίτσας, «ραμμένοι» σε ένα κάθισμα αυτοκινήτου, δεμένοι στο ταμπλό, κρυμμένοι δίπλα από την εξάτμιση ή κάτω από τη μηχανή, πολλοί είναι οι πρόσφυγες, οι οποίοι μη έχοντας άλλη επιλογή, πέφτουν θύματα επιτήδειων διακινητών, προκειμένου να συνεχίσουν την Οδύσσειά τους στην Ευρώπη.

Τα παραπάνω απίστευτα περιστατικά φαίνεται πως αποτελούν τον κανόνα της παράνομης διακίνησης προσφύγων, αφού οι ισπανικές αρχές που βρίσκονται στα σύνορα της χώρας, χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιούν στα αυτοκίνητα, ειδικά μηχανήματα που ανιχνεύουν τους καρδιακούς παλμούς.

Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που αφού εντοπιστούν οι πρόσφυγες μέσα σε αυτές τις τρομακτικές κρυψώνες, νοσηλεύονται με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, από την πολύωρη παραμονή τους στους κλειστούς και ασφυκτικούς χώρους των αυτοκινήτων.

photos:dailymail

The post Έτσι περνούν τους πρόσφυγες παράνομα από τα σύνορα οι διακινητές (σκληρές εικόνες- video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα